Nyheder 2019

 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

D. 30. Marts

Så er året allerede skudt godt igang. Desværre har året ikke vist sig fra sin bedste side endnu.
Året startede med at vores årlige tur til det store hingsteshow i Holland gik i vasken, da de besluttede at flytte showet til en anden weekend, og vi havde allerede købt flybilletter, booket bil og hotel. fået fri fra arbejde og fundet passere til vores ponyer, så vi kunne desværre ikke planlægge om med så kort varsel.
Dette var jeg selvfølgelig rigtig ked af, da jeg nyder mine ture til Holland med mine gode svenske veninder.
Til gengæld planlægger jeg en tur med min gode veninde Louise, her til sommer, hvor vi skal rundt og besøge en masse gode mini stutterier. Det er en tur vi har haft i støbeskeen i 3 år, men nu skal det endelig være.

Vi var i februar-marts et smut til Bali og besøge mine forældre og dagen efter vi kom hjem, kom jeg ud i stalden for at lukke hopperne ud, og der så jeg at Afroditte var ved at fole, 70 dage før tid.
Føllet sad fast, men det lykkedes mig at rette føllet ud og få det ud. Et rigtig fint lille palomino broget hingsteføl, efter en af mine yndlingshingste, Stjernens Mini-Paschal. Afroditte var ked et par dage, men kom sig heldigvis lynhurtigt, og er nu glad, frisk og forårskåd. Føllet blev sendt til obduktion, og blev blandt andet testet for virus abort mm. men der blev ikke fundet nogen grundt til aborten.

10 dage senere ramte ulykken igen. Jeg kom ud for at lukke hopper ud og Zita var ved at fole. Hun var helt svedt og så ud til at have været igang et stykke tid.
Jeg lykkedes hurtigt at finde føllet og fandt begge forben, men hovedet var dykket godt og grundigt ned mellem forbenene og var helt nede på bringen. Jeg prøvede at få føllet skubbet tilbage og få hovedet op, men jeg havde simpelthen ikke kræfter nok. Dyrlæge blev tilkaldt og min veninde Louise, der heldigvis kom på besøg netop som alt dette skete, hjalp mig med at holde lille Zita, men dyrlægen langsomt fik lirket hovedet op på plads og fik til min store lettelse føllet ud. Stakkels Zita var noget medtaget, men spiste og med lidt smertestillende, dækken for varmen, og lidt god mad, fik hun det hurtigt bedre. Efter et par dage var hun også klar til at tage afsked med føllet. Et fint mushroom broget hingsteføl. Zita folede 19 dage før tid og ligesom foregående 2 år havde hun intet yver sat og ingen tegn vist. Da Zita har fået 2 dødfødte føl tidligere havde jeg hende dog allerede på stald, og var ved at finde folealarm frem. Jeg ærgrer mig sådan over at jeg ikke nåede at sætte den på hende men de siste 2 år folede hun lige omkring termin, så jeg troede jeg havde mere tid at løbe på.
Nu er jeg i syv sind om Zita skal ifoles igen, evt. med en anden hingt, eller om hun skal sælges som en sød og dejlig børnepony.
De 2 første gange hun har folet har hun klaret det helt selv og det har været lige omkring termin. Sidste år var jeg i tvivl om føllet var født dødt, eller om det evt. kunne være dødt efter folingen. Og ja i år sad føllet jo fast og jeg kom for sent til at redde det. Så jeg ved ikke om der er sammenhæng og ingen af de dyrlæger jeg har snakket med har kunne komme med en forklaring på hvad der evt. kan være galt. Jeg synes bare det er noget af et tilfælde, hvis hun skal miste sit føl 3 år i træk, med mindre der er et eller andet galt.
Jeg vil forsøge at snakke med nogle reproduktionsspecialister for at høre om der evt. er noget jeg kan undersøge nærmere.

Lige nu er jeg bare så lettet over at begge hopper ser ud til at have det godt.
Knuden i maven tilbage fra år 2017, er godt nok begyndt at vokse gevaldigt, så jeg håber af hele mit hjerte jeg snart får et sundt og raskt lille føl uden problemer.

Blondie, Zilver og Jilly er installeret og under overvågning.
Ingen af dem ser ud til at være lige oppe over, men det kan jo hurtigt ændre sig.

Jeg har opdateret siderne med Plage, Hopper og Hingste, og siden med Bedækninger, hvor jeg igen har lavet en liste over årets forventede føl.
Salgssiden er også opdateret, og der kommer sandsynligvis lidt ekstra ponyer på siden i løbet af foråret.

Årets første show for vores vedkommende skulle have været sidste weekend, men grundet herpes virus udbrud i Sverige, blev showet rykket til starten af maj.
Så årets første show bliver istedet Dorthealyst Plageskue.
Vi glæder os til at komme ud og vise ponyerne frem igen og mødes med andre shetter fans.

Jeg håber snart at kunne vende tilbage med nyhed om årets første føl.

_____________________________________________________________________________________________

Året der gik

År 2018 skulle heldigvis vise sig at gå betydeligt bedre end 2017. Et enkelt føl mistede vi, men ellers gik folingssæsonen som den skulle og vi sagde velkommen til 14 dejlige føl.
Blandt andet fik jeg mit absolutte drømmeføl, da Tamelone endelig leverede mit længe ønskede hoppeføl og udover at hun er helt igennem lækker, er hun endda i den skønne farve buckskin.

Rent udstillingsmæssigt gik det også forrygende.
Den største oplevelse må være da min elskede Alysha blev overall mini champion til det internationale show i Herning.

Men vi havde mange andre super resultater, inkl. flere champion titler til internationalt show og til udstillinger i Sverige.

Sommeren var lang og meget tør, og vi frygtede for om der skulle være græs nok og om vi skulle kunne skaffe nok vinterfoder, men heldigvis kom regnen til sidst, og vi kunne nyde resten af sommeren.


__________________________________________________________________________________________________________________________

Nyheder 2018

Nyheder 2017

Nyheder 2016

Nyheder 2015

Nyheder 2014

Nyheder 2013

Nyheder 2012

Nyheder 2011

Nyheder 2010

Nyheder 2009