Nyheder 2018

 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

Prøver her at gennemgå nyhederne for 2018.
Herefter kan jeg begynde en ny nyhedsside for 2019.

Årets første skue var Mountain and Moorland Winthershow, der ligger i starten af marts måned, men dette blev desværre aflyst da dommerne ikke kunne komme frem.
Rigtig ærgeligt når man har trænet og klargjort ponyer.

I de sidste dage af marts måned kom så det vintervejr vi havde sukket efter hele den lange våde mudrede vinter!
Lidt sent, men ponyerne trives altså bare så meget bedre i frost og sne, end regn, blæst og mudder.

 

I denne tid gjorde vi os også klar til at modtage årets første føl.
Det var Minnie der åbnede ballet i år, efter vanen tro, at have holdt os oppe i over en uge.
Vi brugte mælktests for første gang sidste år, og d. 31/3 faldt Minnie's mælk pludselig til 6 i PH og vi var sikre på at det var nu. Dog steg den igen til 7, og først 4 dage senere skulle hun vise sig at fole.
Minnie er bare umulig at regne med åbenbart.Endelig gik folingsalarmen og Minnie var i fuld gang da jeg kom ned i stalden.
Og d. 4/4 kl. 3.43 om natten, kom en dejlig kraftig dreng ligesom sidste år.

Han kom til at hedde Shady Acres Mighty Master

Samme nat som Minnie folede, fik Zita også sit føl. Desværre havde hun igen i år, ingen tegn vist, og igen i år var føllet dødt. Hun havde ikke engang mælk i yveret til at kunne køre mælketests.
Jeg fandt hende stående i vinterens mudder, med det lille føl begravet i mudderet. En fint lille mushroom hingsteføl.
Er så ked af at dette skulle ske for Zita igen, og i modsætning til sidste år, var hun ret ked af det i år.
Vi har nu ifolet hende tidligt, så hun kommer på boks fra 2-3 uger inden termin og frem til hun foler. Så må vi overvåge med folingsalaerm og det hele. Denne gang vil jeg være der når hun foler.
Med Zita's døde føl, blev der revet godt op i sorgerne og frygten fra sidste år, men det skulle heldigvis vise sig at være den eneste foling der ikke gik godt i år.

De hopper der ikke skulle fole samt unghopperne, blev lukket på græs, til stor glæde.

Næste føl kom d. 14/4 midt på dagen. Jeg havde testet lille Blossom i dagene op til og den formiddag var PH faldet til 6.
Kl. 12.27 finder jeg hende liggende og vandet er lige gået. Får hende på benene og trækker hende straks ind på boks i fred for de andre og kl. 12.40 havde det yndigeste lille palomino farvede hoppeføl set dagens lys.
Blossom der er førstegangs mor, klarede ærterne som havde hun prøvet det 10 gange før.

Den yndige lille pige er mit første 2. generations føl og er kommet til at hedde Shady Acres Baby Bubbles

Allerede næste morgen var Sine's mælke PH faldet til 6 og det var nu hende der blev installeret med folingsalarmen, og vi gjorde os klar på en lang nat med overvågning.
Mens vi ventede kunne vi hygge lidt med skønne lille Bubbles.

Lidt i midnat gik alarmen endelig, og der gik ikke mange minutter før Sine begyndte at smide sig.
Folingen gik nemt og lige efter bogen og kl. 00.12 fik Sine et dejligt brunt hingsteføl, under skarp overvågning af os og Fergie, som fulgte slagets gang sammen med os.

Knap var føllet kommet på benene, før Sine med ophøjet ro, kastede sig over maden.
Jeg var bare så glad for at hun endelig havde et levende føl at tage sig af. For 3 år siden aborterede hun, året efter gik hun tom og sidste år fik hun et dødfødt føl. Endelig havde hun en sund og rask lille søn.

Den lille mand har et yndigt hoved, og er lidt speciel med sit ene blå øje.
Han er kommet til at hedde Shady Acres Sunday Snickers.

Den følgende weekend var det endelig tid til at støve traileren af og tage afsted til årets første skue.
Dorthealyst plageskue plejer ikke være en stor succes for os, men i år klarede 3 ud af 4 af vores medbragte ponyer det rigtig fint. Kun Levani faldt ikke i dommernes smag.
Både Phoenix, Wanilla og Yesirée fik 8 i helhed og dermed en flot rød roset. Pheonix blev klassevinder og dommerne var lige så vilde med hans type og hans skønne lille hoved, som jeg er.

Den følgende uge var en hård pakket arbejdsuge for mig, med 9-10 timers dage hele ugen og vagt hele weekenden, og hopperne gjorde det ikke til en nemmere uge.
Allerede søndag aften, gjorde Blondie tegn til snarlig foling og hendes mælke PH var faldet i forhold til om morgenen.
Omkring kl. 3.00 om natten begyndte hun så småt at svede, og aktiverede folingsalarmen.

Og kl. 3.39 mandag morgen, kom et dejligt rødt hoppeføl til verden. Traditionen tro var Blondie's gamle mor, Kate Grambo, tilstede for at overvære folingen og sige velkommen til den lille ny. Og lidt guldkorn kunne der jo også falde af til en træt Papaya, der heller ikke ville undvære at se Blondie's foling.

Den lille røde dame er kommet til at hedde Shady Acres Baby Betty Boop.

Da Betty havde pattet, efterbyrden var gået og alt var som det skulle være, måtte jeg på hovedet i seng og have et par timers søvn, inden min 9 timers vagt på klinikken startede næste morgen.
Inden jeg skulle afsted på arbejde, tjekkede jeg Alysha's mælke PH og nu var den faldet. Hun fik derfor lov at blive på stald sammen med Blondie og den lille ny, og jeg fik hjælp af vores naboer med at holde øje med Alysha.
De tjekkede hende jævnligt. Ved frokost tid var der intet at se, men da de kom tilbage ved 2 tiden havde hun lige folet.
Så var resten af dagen på arbejde virkelig lang, inden jeg kunne komme hjem og se det nye føl.

Da jeg kom hjem fandt jeg hurtigt ud af at Alysha's dejlige lille bamse af et brunt hingsteføl, ikke rigtig fattede det med at patte. Nu fik jeg derfor travlt med at få malket Alysha ud og give ham sutteflaske, så han kunne få noget råmælk i sig, i håbet om at det ikke var for sent at optage antistoffer fra Alysha's mælk. Han er forresten kommet til at hedde Shady Acres Golden Arrow.Det var rigtig hårdt med flaskebarn de næste 2 dage, med 9 timers vagter på klinikken både torsdag og onsdag.
Onsdag aften blev jeg desuden kaldt ud i vagten, til en hund i fødsel, og det endte i et akut kejsersnit. Jeg blev kaldt ud lige inden jeg skulle have givet flaske til Arrow, så da kejsersnittet endelig var færdigt skyndte jeg mig hjem for at fodre ham. Og der stod han kl. 1.00 om natten med patten i munden.

Jeg var super lettet. Herefter tog jeg lige en tjekkerunde blandt tøserne. Ingen have forandringer i yver osv. men da jeg nåede til Silke, synes jeg hun opførte sig mærkeligt.
Jeg tog en mælketest på hende og søreme om ikke PH'en var faldet og indikerede snarlig foling.
Jeg skyndte mig at flytte Blondie og hendes føl og tog istedet Silke ind i foleboksen ved siden af Alysha.
Ganske kort efter begyndte hun at lægge sig ned, og snart begyndte hun også at presse.

Og kl. 1.49 folede Silke og fik et dejligt sort hoppeføl.

Denne skønne dame er kommet til at hedde Shady Acres Night Surprise

Da alt var som det skulle være, var det igen på hovedet i seng for at få et par timers søvn, inden næste 9 timers vagt på klinikken.
Det blev en lang dag, men dejligt at komme hjem og nyde de 3 nye føl efterfølgende.
Vi var nu nået til weekenden i denne meget lange uge, og her havde jeg vagt hele weekenden.
Natten mellem fredag og lørdag var jeg igen kaldt ud til et kejsersnit, og lige som jeg skulle igang med at operere ringer min mand og siger at han er blevet vækket af folealarmen.
Jeg ringer straks og vækker Kate og Ida og får dem til at skynde sig at tjekke River, som står i foleboksen.
Mens jeg står og opererer ringer Kate op og fortæller at River foler, men at de ikke kan få føllet ud. Jeg får sygeplejersken til at hjælpe mig med at ringe rundt, for at finde en til at hjælpe, men snart ringer Kate tilbage og fortæller at det er lykkedes at få føllet ud.
Aldrig har jegt været så lettet, og en ellers efterhånden rutine operation for mig, blev pludselig lidt mere spændende den nat.
Jeg er evigt taknemmelig for min folingsalarm i denne situation.
Har af gode grunde ingen billeder af folingen men her er River's skønne lille mushroom fyr, der er kommet til at hedde Shady Acres Regal Ranger

En meget lang hård uge, endte heldigvis lykkeligt!
Må indrømme at mandag og tirsdag på klinikken var lange at komme igennem, og det var skønt endelig at nå til min fridag om onsdagen.
Her vågnede jeg så op til noget af en overraskelse.
Clover, havde i modsætning til hendes søster River, ikke vist nogen tegn, og ej heller afsløret noget på mælke PH'en, men den morgen vågnede jeg op til endnu et lille nyfødt hingsteføl rendende rundt ude på folden sammen med Clover.

Alt var heldigvis gået lige efter bogen, og Clover havde budt velkommen til en skøn lille mushroom broget fyr, Shady Acres Cute Casino.

Den onsdag kom min mor på besøg..
Jeg nussede rundt og prøvede at nå nogle af de ting med ponyerne, som var blevet syltet lidt den foregående uge.
Jeg lagde mærke til at Tamelone blev ved at stå i løsdriften, også når de andre gik ud.
Hendes yver var blevet lidt mere spændt, og mælke PH'en viste sig også at være faldet. Jeg var næsten sikker på at vi ville få føl den aften.
Jeg kørte over for at hente Papaya, men bad lige Ida om at gå ned og holde øje med Tamelone mens jeg var væk.
Jeg nåede kun halvvejs over og hente Papaya, da min mor pludselig ringede i panik, og sagde at Tamelone var ved at fole. Ida var ikke nået derned endnu, så jeg vendte straks bilen og kørte tilbage.
Da jeg nåede frem, stod Ida og min mor stolt og præsenterede mit absolutte drømmeføl!!
Tamelone havde endelig fået et hoppeføl! Og ikke bare et hoppeføl, men det yndigste hoppeføl med det skønneste lille hoved, og hvis ikke det var nok, så var føllet buckskin!!
Jeg var helt oppe og køre og min mor var helt oppe og køre. Hun har altid gerne ville opleve en foling og nu fik hun lov at stå med det helt alene, og heldigvis havde jeg lært hende lidt om folinger, så hun vidste at hun skulle fjerne fosterhinden der ikke var blevet brudt under fødslen.

Det var en helt igennem dejlig dag, og jeg blev hurtigt fuldstændig forelsket i mit lille drømmeføl.
Shady Acres Trinity

Ugen blev rundet af med at vi søndag vågnede op til Fanny der havde leveret et dejligt lille red dun hingsteføl. Ligesom sidste år havde hun snydt os, men heldigvis klaret det hele selv uden problemer.
Den lille fyr er kommet til at hedde Shady Acres Dancing Dynamo

Herefter fulgte endnu en lang uge, med tilkaldevagt hele ugen.
Diamora's yver begyndte så småt at vokse og hun blev derfor installeret i foleboks.

Vågnede onsdag morgen op til en skøn lille dame i Diamora's boks ❤
Jeg tjekkede pigerne sidste gang kl. 2.30 natten til onsdag, og gav folealarmen på Diamora inden jeg gik i seng. Ingen sved, ingen vokspropper, ingen tegn.
Næste morgen står Diamora så der med sin folealarm der ikke var gået, fordi hun stadig var knastør. Godt klaret at fole uden så meget som en dråbe sved!
Det lille hoppeføl er efter den meget velgående hollandske hingst, Concorde of Sportsview, og hun er kommet til at hedde Shady Acres Darling Dreamer

Resten af ugen var der ro på folefronten, men allerede ugen efter gjorde Gucci klar til at levere årets 12. føl.
Kl. kvart i fem torsdag morgen, gik folealarmen og jeg skyndte mig i stalden. Der gik ikke længe før Gucci lagde sig og begyndte at presse, og kl. 04:56 torsdag morgen blev det smukkeste brunbrogede hoppeføl født.

Det lykkedes mig at optage folingen på video, og denne kan ses her på vores youtube kanal

Gucci Foling 2018

Jeg nåede at se at alt var som det skulle være inden jeg 2 timer senere måtte afsted på arbejde.
Da jeg kom hjem den aften og det nye føl var foldet mere ud, kunne jeg se at bøjesenerne på forbenene var alt for stramme.
Jeg forsøgte at lave strækkeøvelser med jævne mellemrum hele natten, men næste morgen var det ikke blevet bedre.

Så jeg fik min søde dyrlæge Anders ud for at hjælpe med at give tetracyklin, i håb om at dette ville afslappe senerne. Allerede næste dag var det meget bedre, men hun stod stadig lidt stejlt, så Anders kom ud igen om lørdagen for at medicinere hende igen. Vi var afsted til show, så min søde mand måtte hjælpe med at holde hende.
Om søndagen stod hun stort set perfekt på benene. Dejligt! Det lille vidunder er kommet til at hedde: Shady Acres Gorgeous Grace

Vi var som sagt til show om lørdagen. Det var den årlige Majfest i Ringsted. Med os havde vi Albert, Yesirée og Brightlynn.
Ponyerne klarede sig okay. Albert var meget anspændt hvilket ikke gjorde noget godt for hans bevægelser, men så eller godt ud.
Yesiree fik et dejligt 9 tal i typen, men blev så trukket lidt på bevægelserne. Hun var desværre også alt for overvægtig, men klarede det rigtig fint alligevel.
Brightlynn var jeg meget spændt på. Hun havde brug for oprejsning fra året inden, men den ene af dommerne var den samme som dømte hende sidste år, hvor hun fik 68667 = 33 point, med en besked om at have et at hendes hoved gav hende et ukarakteristisk udtryk.
Nå men heldigvis var der da sket meget med hende siden sidste år, for denne gang fik hun søreme 88778 = 38 point, og med en beskrivelse der blandt andet indeholdt: "God type med et kønt og typisk shetlandshoved"
Jeg er spændt på hvad der ville ske hvis jeg tog hende med igen i 2019.


Allerede her i maj måned havde sommervejret fundet os, og vi vidste endnu ikke at det var starten på en lang tørke, så vi nød det i fulde drag.

Det var også i maj måned vi begyndte at scanne de første af vores egne og besøgende hopper drægtige. Bliver så spændende at se resultatet i 2019.

I starten af juni var det tid til det årlige Roskilde Dyrskue. Vi havde igen i år ikke tilmeldt nogen ponyer, da vi nyder at have tid til at opleve dyrskuet og hygge med hinanden.
Det blev nogle skønne, varme, tørre og støvede dage på dyrskuet. Som sædvanlig havde vi været med til at arrangere festtelt, fællespisning osv. til shetlænder lejren, men i år havde vi også sørget for en hoppeborg til børnene, og den blev et stort hit, og tiltrak børn fra hele campingpladsen.

Søndag d. 17. juni vågnede jeg op og gik en tur på folden, og der stod pludselig Perle med et yndigt lille sort hoppeføl ved siden. Der havde ikke været nogen synderlige tegn på at det skulle være oppe over, men alt var heldigvis gået som det skulle og det lille føl var allerede helt tørt og meget frisk. Hun er kommet til at hedde Shady Acres Black Princess, og var årets næst sidste føl.

Årets 3. show tog os til Sverige, til Huseby. Et super hyggeligt show, i fantastisk smukke omgivelser.
Vi tog derop allerede dagen inden og indlogerede ponyerne, hvorefter vi indlogerede os selv sammen med nogle af vores skønne svenske venner, i en lille hytte i gåafstand fra showet.
Vi havde en fantastisk hyggelig eftermiddag og aften, med grillmmad og hygge. Papaya underviste i floss dance, Magnus sang og spillede på guitar for os, og efter maden gik vi en smuk tur ned til stalden for at tjekke ponyerne, i den nedgående sol. .

Den følgende dag var det tid til showet. Vi havde Alysha, Arrow og Zilver med. Ida kunne desværre ikke komme med, så Papaya måte hjælpe til med at holde ponyer, og Magnus var så sød at hjælpe mig med at mønstre når Alysha og Arrow skulle i ringen samtidig.

Alle ponyerene klarede det rigtig fint. Zilver fik fine 39 point, som jeg er meget tilfreds med, da hun var ret overvægtig, kun 1 point fra det eftertragtede guld.
Arrow fik fine 38 point, med 88 i bevægelsen.
Alysha fik en flot 2. plads med 41 point og et 9 tal i typen.

Ondagen efter Huseby, havde jeg fri og skulle til møde i banken. Da jeg kører ned af vores grusvej, ser jeg en lille skabning ved siden af Flora. Jeg stopper bilen og løber ind på folden, og søreme om ikke årets sidste foling også var gået min næse forbi. Flora havde leveret et meget lille nuttet brunt hingsteføl. Med det var årets folingssæson pludselig overstået, og med undtagelse af Zita der mistede sit føl, var alt gået lige efter bogen.
Floras lille fyr kom til at hedde Shady Acres Flopsy Flash

Næste skue vi skulle til var Gørlev Hesteskue. Det er et super hyggeligt skue og igen i år havde vi en rigtig dejlig dag med godt vejr og fine resultater.
Zita fik 22 dyrskuepoint som hun plejer og Alysha fik fine 23 point og blev nr. 2 i sin klasse. Begge fik rigtig fine beskrivelser.
Zita er en super flink pony og derfor valgte vi at det var hende Ida og Papaya skulle deltage mønstringskonkurrencen med. Og søreme om de to ikke tog hhv. 1. og 2. plads blandt et meget stort hold junior mønstrere.
Du kan tro jeg var stolt af dem og af Zita.

Efter showet tog tøserne en velfortjent ridetur for at fejre resultaterne.

Mens Albert og Waldo brugte sommeren på at servicere deres damer

Så har unghingstene nydt livet og leget på hingstefolde, hos min veninde Lena og hos vores naboer, som vi har lejet en fold af.

Den første uge i min sommerferie, stod på årets største begivenhed. Nemlig det Internationale Show i Herning.
Vi vaskede og pudsede og pakkede de første 4 dage af ugen og fredag formiddag drog vi så afsted mod Herning med hele traileren fuld.

Vi havde en meget travl men fantastisk weekend!
Med os havde vi min mini følhoppe: Alysha v.d. Drosthoeve med hendes hingsteføl: Shady Acres Golden Arrow, min medium veteran følhoppe: Tamelone v. Stal Poldervreugd med hendes mini hoppeføl: Shady Acres Trinity, vores 2 års medium hoppe: Shady Acres Arenduil og endelig vores mini goldhoppe: Zilver Sun v.d. Nijkamphoeve.
De opnåede alle resultater som vi kun kan være stolte af.
Begge føl var alene i deres klasser og fik begge sølv. De gik begge videre til hver deres championat hvor de skulle dyste mod de bedste 0-4 års minier i hvert deres køn. 
Det lykkedes dem begge at vinde titlen som Junior Reserve Champion!
Herefter missede vi desværre fuldstændig Arrows næste championat.
Arenduil a.k.a. Goldie vandt sin klasse med sølv og gik ligeledes videre til championaterne. Her lykkedes det også hende at vinde en Junior Reserve Champion titel i den farvede ring. Vi valgte senere at trække hende fra det næste championat da vi simpelthen havde for mange ponyer der var gået videre og ikke havde hænder nok.
Goldie deltog også i agility med mig, Ida og Papaya, samt i handler klasserne med Ida og Papaya (Jeg måtte droppe min handler klasse, da jeg simpelthen ikke kunne nå det).
Ida fik en flot 3. plads i junior agility, Papaya fik en flot 2. plads i miniput agility og en super flot 1. plads i handler klassen!
Jeg lykkedes at vinde Senior Agility og blev senere Overall Agility Champion. Jeg er så stolt af denne kun 2 år gamle hoppe!
Søndag var det de "voksnes" tur. 
Zilver var stadig alt for fed, på trods af mine bestræbelser på at få hende til at tabe sig, men hun fik alligevel en meget respektabel 3. plads og en sølvmedalje.
Tamelone var alene i sin klasse, men fik en super beskrivelse og en guld medalje. Hun gik herefter videre og blev Veteran Champion! 
Endelig havde vi Alysha. Hun startede med at vinde sin klasse med en guldmedalje, og gik herefter hen og vandt følgende championater:
Senior Coloured Mini Mares Champion, Coloured Mini Mares Champion, Coloured Mini Champion og endelig blev hun: Overall Mini Champion!!!
Så stolt af min skønne lille pige der bare blev ved og ved at trave derudaf!!
Det var så fedt at være med blandt de 6 aller bedste ponyer til sidst i den store ring.
Vi spurtede forvirrede rundt far morgen til aften hele weekenden og det tog næsten en uge at komme sig ovenpå dette show, men det er en weekend vi aldrig vil glemme, hvor der heldigvis også blev lidt tid til at hygge med alle vores ponyvenner!!

Sommerferien blev også brugt på at hygge med føllene, få scannet næste hold af hopper samt ordnet tænder på alle mine ponyer.
Og ikke mindst at vente på regnen der aldrig kom!

Næste show i kalenderen var Golden Crown Shetland Show i Sverige. Det er 3. gang vi er med til dette show, og det er et meget veltilrettelagt show.
Det er 2 hollandske dommere der dømmer ved åben votering, hvilket gør det lidt specielt.
Vi havde valgt at tage Alysha og hendes føl Arrow med, samt Zilver og Arenduil.

Ponyerne klarede det rigtig fint. Zilver fik 40 point og dermed sit første guld!!
Alysha fik ligeledes guld og bev klassevinder, og Goldie manglede lige ½ point fra også at få guld.
Arrow blev klassevinder med sølv.

Det er altid dejligt med gode resultater til shows, men den største grund til at jeg elsker at udstille i Sverige, er det fantastiske selskab.
Igen boede vi hos vores rigtig gode venner, Anneli og Magnus, fra Hasselbo Stutteri. Jeg kan ikke takke dem nok for deres gæstfrihed og skønne venskab.

Efter vi kom hjem til Danmark var det tid til at Arenduil skulle rejse til sit nye hjem.
Hun var blevet solgt efter det Internationale Show, men skulle lige afslutte sin udstillingskarriere her hos os, med en tur til Sverige.
Hun kan heldigvis fortsætte sin fine showkarriere hos hendes nye ejere.

Allerede weekenden efter indlogerede vi os igen hos Anneli og Magnus, da vi skulle til udstilling i Laholm. Det var Torsten Jeppson der dømte så jeg var meget spændt på hvordan mine ponyer ville klare sig, da han er en dommer og avler som jeg respekterer utrolig meget. Tror ikke der er mange i shetlandspony verdenen der ikke kender Torsten Jeppson og Almnäs stutteri.
Denne gang havde vi Alysha, Arrow, Tamelone og Trinity med.

Arrow gik som nr. 2 i sit hold med 37 point. Han blev fuldt fortjent, trukket på sin bevægelse, der var blevet noget ustabil.
Trinny gjorde det bedre, og blev således klassevinder med 40 point og guld, og blev desuden Champion føl!
Hendes mor Tamelone klarede ligeså at blive klassevinder med guld i veteran klassen, og fik super flotte 42 point.
Endelig var der Alysha. Hun blev klassevinder, og fik virkelig vist nogle fine bevægelser. Hun fik guld og gik videre til Mini Hoppe championatet, som hun også vandt!
Endelig var det tid til BIS ringen, som hun til sidst måtte forlade som den 3. sidste, og med fantastiske 43 point! Samme point som BIS og Res. BIS.
Hun blev desuden dagens bedste mini.
Så utrolig glad og stolt!


Allerede den følgende weekend var det igen tid til udstilling, denne gang Store Hestedag i Roskilde.
Jeg havde valgt at tage Blondie og hendes føl Betty med.
Betty fik 39 point og manglede således kun 1 point fra at komme i finalen. Er rigtig glad for hendes 9 tal i typen.
Blondie kæmpede sig, som den eneste mini i et stort hold standardhopper hvor mange var kåret i 1. kl. som hende og hvor de fleste var betydeligt yngre end hende, op som nr. 4 af 9 og fik flotte 23 dyrskuepoint og en super beskrivelse.
I finalen fik hun en flot placering, inkasserede en ærespræmie, og slog sågar et par hopper med 24 point.
Alt i alt en god dag, hvor der også blev tid til lidt shopping og hygge.

Weekenden efter fik ponyerne lov at blive hjemme og vi drog istedet med Steffen og Serine Juel fra Stutteri Aarupgaard til Sverige, for at overvære den svenske hingstekåring.
De havde 2 hingste med, så vi var med og heppede på sidelinien.
Stort tillykke til Steffen og Serina med deres nye kårede hingst.


Efter premieringen overnattede vi igen hos Hasselbo, og vi havde en super hyggeligt aften og en dejlig dag om søndagen, hvor vi sammen med Serine og Steffen fik studeret alle Anneli og Magnus' fine ponyer.
Det var endnu en super hyggelig weekend i det svenske med super shetter venner.

I efteråret sagde vi også farvel til Silke og hendes føl Surprice, samt skønne Ghost. De skulle den lange vej til Belgien, hvor de forhåbentlig skal indgå i avlen hos Elevage de Kalyma.
De har taget disse dejlige billeder af Silke og Ghost efter deres ankomst til Belgien.

Silke

Ghostd. 20. oktober var det tid til den årlige hingstekåring. Jeg havde valgt ikke at tilmelde nogen i år, da det var samme dommerpar der dømte sidste år.
Men det er jo altid spændende at sidde på sidelinien og følge med, samt hyggeligt at mødes med shetter venner fra hele Danmark.
Jeg måtte igen sande at jeg i mange tilfælde slet ikke var enig i typekaraktererne, og der var også flere af bevægelseskaraktererne der forvirrede mig.
Overall champion blev Rothenstandens Balou, og dette var fuldt fortjent. En rigtig dejlig hingst. Dog fik han kun 88 i bevægelse, selvom han klart var en af de bedst gående hingste på dagen.
Jeg er spændt på om der i det nye år kommer til at ske nogle ændringer mht. vores kåringer, og om vi snart får lidt udskiftning i dommer teamet.

Weekenden efter skulle vi igen ses med vores gode pony venner, Serina og Steffen, idet jeg havde lokket dem til at køre med hele den lange vej til Holland for at besøge Select Sale igen i år.
Vi kørte tidligt om morgenen og samlede Serina og Steffen op i Jylland, og så gik turen mod Holland. En skøn road trip med masser af pony snak.
På hotellet mødtes vi med Anneli og Magnus fra Hasselbo, som også skulle ned og overvære auktionen for første gang.
Vi boede på et hyggeligt hotel, og efter en dejlig middag, gik vi en tur i byen, Deurne, hvor der var den helt store Halloween fest igang.

Man må sige der blev gjort meget ud af det, med Haunted House, uhyggelige dæmoner mm. der løb efter børnene i gaderne, med motorsave mm. og alle butikkerne havde udsmykket vinduerne til lejligheden.

Efter en hyggelig aften i byen Deurne, var det tid til at smutte i seng så vi var klar til en lang dag til auktionen den følgende dag.
Vi stod tidligt op og tog afsted, for at inspicere ponyerne i stalden inden auktionen. Der var rekord mange ponyer tilmeldt, og tiden var knap, men det lykkedes at få kigget nærmere på en del af dem jeg var interesseret i.
Og søreme om ikke hele 3 ponyer endte med at komme med hjem. Faktisk 4 stk. idet jeg også havde budt på og købt en hoppe for min gode veninde Louise.

Den lange tur hjem gik strygende, med godt selskab i bilen og tidligt næste morgen, kunne vi læsse disse 3 skønheder af hjemme på gården.

Fra venstre mod højre ses: Kaitlynn of Duke Stable, Esprit v.d. Sleutel og Jilly v.d. Rakkertjes.
Klog af skade blev de 3 damer indlogeret i karantæne i 3 uger inden de blev lukket sammen med de andre ponyer.

Da tøserne var indlogeret, tog jeg lige 4 timer på øjet, inden det var op og til barnedåb hos min veninde Louise, og her kunne jeg så samtidig aflevere hendes nye hoppe.
Det var en hyggelig dag, men var godt at komme hjem og så tidligt i seng.

Allerede weekenden efter skulle vi gense vores venner Steffen og Serina samt Anneli og Magnus. Og denne gang fik vi også glæden af vores gode shetter venner, Martin og Kathrine Skov.
Denne weekend stod nemlig på det årlige Halloween show i Sölvesborg.
Vi indlogerede os alle på Hasselbo aftenen inden og havde en super hyggelig aften med super god mad, vin og masser af pony snak.

Dagen efter var det op og afsted til showet.
Jeg havde Blondie, Betty og Zephyr med.
Zephyr var ene i hans hold, og fik fine 39 point ligesom sidste år.
Blondie var også eneste veteran mini følhoppe og inkasserede flotte 41 point og guld.
Betty vandt sin klasse med 40 point og guld og blev Mini Føl Champion.
Ida og Papaya deltog i både Agility og Handlerhopning med gamle Blondie, der aldrig har prøvet det før, og selvom tøserne ikke havde haft tid til at træne hende inden, gik det rigtig fint og de kom igennem begge baner.
Vores venner indkasserede også rigtig fine resultater, men særligt Steffen og Serina's flotte hoppe Rihannon strålede, da hun inkasserede 43 point og BIS Res. titlen!
Kæmpe tillykke!

Efter showet tog Ida, Papaya og jeg med hjem til Anneli og Magnus for at spise aftensmad der og for at hente Afroditte, som skulle med os hjem tilbage til Danmark.
Anneli havde spurgt mig i sommers om jeg kunne være interesseret i Afroditte, og jeg slog til, da jeg altid har været vild med hende.
Afroditte har klaret det særdeles godt i Sverige hvor hun er vist med op til 43 point og Best in Show. Hun er desuden SUCH - Svensk Udstillings Champion.

På trods af en lang tørke hele sommeren, havde min super søde wrapleverandør Finn, været sød at reservere mine sædvanlige wrapballer til mig.
Og med regnen der endelig kom sidst på sommeren og fik græsset til at gro, skulle jeg nu ikke bekymre mig om vinterfoderet.
Sensommeren var smuk og vi nød at der endelig var kommet lidt vand.

I november var det også tid til at sige farvel til Casino og Ranger som skulle hele vejen til England.
Det var lidt vanskeligt at få det hele til at passe med vagt på arbejdet, kredsdyrlæge, transportør osv. men det lykkedes endelig at sende to to herrer afsted.

November gik også med at fravænne føllene og indlogere dem med lege onkel Waldo, og så byggede Steffen et lille læskur til Tristar og Levani, så de også kunne få lidt læ for vind og vejr.

Første weekend i december var det tid til årets sidste show, nemlig Mountain and Moorland Christmas show.
Vi havde tilmeldt Zephyr, Betty og Grace.
Det var desværre ikke en shetlandsdommer i år, så det er altid lidt spændende hvordan ponyerne vil blive bedømt.
Zephyr faldt ikke i dommerens smag, og Betty var i vækst og gik derfor noget stejlt bagtil, men lille Grace, som mest bare var taget med for at få hende i hænder, efter hun har været væk med mor til bedækning hele sommeren, klarede dagen over al forventning og charmede dommeren. Hun fik rigtig fine 41 point og et flot 9 tal i type.

Dagen efter Christmas Show måtte vi sige farvel til endnu en pony. Lille Dreamer blev hentet at hendes nye ejer, Malene, som forelskede sig i Dreamer's mor Diamora da vi var til Select Sale sidste år.
Malene blev rigtig ked af det da jeg købte Diamora og jeg lovede derfor at hvis lille Dreamer skulle sælges, fik hun første ret.
Det var så dejligt at kunne overlevere lille Dreamer til en rigtig glad Malene.
Jeg glæder mig til at gense hende på udstillingsbanerne.


Og med det vil jeg takke af for et fantastisk 2018.
Jeg vender forhåbentlig snart tilbage med de første nyheder fra 2019.

_________________________________________________________________________________________

2. Januar - 2019

Så gik der lige et helt år, uden jeg nåede at få opdateret min hjemmeside.
Det arbejder jeg nu hårdt på at rette op på.
I første omgang har jeg endelig fået opdateret følsiden, med årets mange dejlige føl.

Herefter går jeg igang med at opdatere alle årets udstillingsresultater, nye billeder af mange af ponyerne, samt sider til de ponyer der manger.
Vender tilbage hurtigst muligt.

_________________________________________________________________________________________

28. Februar

Tiden flyver og folingssæsonen nærmer sig med hastige skridt. Jeg glæder mig, men er samtidig en smule skrækslagen.
Jeg håber af hele mit hjerte, at det hele går som det skal i år.
Jeg har endelig fået opdateret siden med sidste års bedækninger og forventede føl.
Næste weekend står den på årets første skue.

Alle hestene er heldigvis sunde og raske igen, og trives virkelig i det dejlige frostvejr vi har haft den sidste uge.

Jeg er fortsat ved at lave sider til de nye ponyer fra Holland, og dettte når jeg forhåbentligt inden folingerne går igang.

År 2018 startede med en super tur til Holland, med mine gode svenske venner: Anneli, Mia og Katarina.
Vi så en masse dejlige hingste ved det årlige hingsteshow, og vi fik også tid til et par stutteribesøg. Vi så mange dejlige mini shettere, hos De Toom og Sportsview.

Denne weekend har jeg taget lidt nye billeder af Ghost, som er til salg. Han bliver 2 i år, og jeg synes han udvikler sig til at blive en super lækker unghingst.
Nuværende højde er 96 cm, så jeg vil tro han ender omkring 98-100 cm.


_____________________________________________________________________________________________

Året der gik

2017 skulle vise sig at være det værste år i vores stutteris historie.
Jeg mistede 2 hopper, 5 føl og en hingst.
Og så afsluttede jeg året med at alle ponyerne fik kværke.
Heldigvis mistede vi ikke yderligere ponyer pga. dette.
R.I.P. Arwen, Regina, Patron og de 5 stakkels føl der aldrig fik lov at opleve livet.

Jeg havde dog en del succes på showbanerne, med flere gange guld i Sverige, champion titler mm.

Jeg var også så heldig at min lille Albert klarede jeg igennem det meget smalle nåleøje og opnåede kåring.
Tristar der ellers havde klaret sig rigtig godt på showbanerne året igennem, faldt dog desværre ikke i dommernes smag.

Jeg håber virkelig at dette års folingsæson går bedre og at vi fortsætter vores gode resultater.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Nyheder 2017

Nyheder 2016

Nyheder 2015

Nyheder 2014

Nyheder 2013

Nyheder 2012

Nyheder 2011

Nyheder 2010

Nyheder 2009