Nyheder 2016

 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

D. 31. December

En lidt forsinket afrunding af året, med opdatering af årets sidste 3 shows.

Efter Store Hestedag gik turen til Gørlev Plageskue. Her havde jeg River og Yesterday med.
Papaya hjalp mig med at gøre tøserne klar.Havde ikke de store forventninger, men blev i den grad glædelig overrasket.
Min grimme ælling Yesterday, blev nr. 2 af 5 skønne 1 års hopper, med super flotte 23 dyrskuepoint!
Herefter tog min dejlige River, søreme fløjen i et stærkt hold af 5 dejlige 2 års hopper. Hun ligeledes med flotte 23 point og en super beskrivelse.
Hun blev udtaget til fælleskonkurrencen af bedste 2 og 3 års hopper, hvor hun fik rene 9-taller og gik hen og blev af point med en flot Sportspony 3 års hoppe. De to hopper måtte da dyste om 1. pladsen i en ommønstring.
Her var River ved at være godt træt af det hele og blev en smule ustyrlig, så vi måtte nøjes med en flot 2. plads på tværs af alle racer, men jeg er så stolt af min lille darling. Jeg har troet på hende fra dag 1.
Så stolt af begge mine 2 unge damer.

Vi havde en helt igennem dejlig dag, med godt vejr og skønt selvskab. Og de fine resultater, blev traditionen tro fejret med en meget stor pose slik!

Herefter gik turen igen afsted til Sverige, da vi tog til Halloween Show i oktober.
Med os her havde vi Tristar, Zilver og River.
Det blev en lidt strabadserende tur. På vej til Anneli og Magnus på stutteri Hasselbo, hvor vi skulle overnatte, lavede jeg en frygtelig fejl og kom til at fylde tanken med benzin istedet for diesel.
Så holdt jeg der, halvt ude på den svenske motorvej, med min datter i bilen og en hel trailer fuld ponyer bagefter.
Takket været en fabelagtig redningsaktion af Magnus, der kom til undsætning og hjalp os med at tømme benzinen af og få startet bilen igen. Herefter kunne vi, godt 4 timer senere, fortsætte mod Hasselbo og indlogere os for natten.
Efter god aftensmad lagde jeg Papaya i seng, og så var det ud og ordne ponyer til langt ud på natten, og så tidligt op til show.

Ponyerne klarede det rigtig fint til showet.
River måtte denne gang nøjes med 37 point. Det var hovedsageligt bevægelserne der trak ned, så jeg ved ikke om hun har været lidt påvirket af den lange tur. Hun var lidt urolig lige inden vi skulle i ringen og virkede som om hun havde en smule kolik, men det gik heldigvis i sig selv igen.
Zilver var stadig noget fed, men havde dog tabt sig siden det sidste besøg i det svenske. Hun klarede sig super flot, og dommeren var meget imponeret af hendes bevægelser. Et super flot 9 tal i skridt var jeg særlig stolt af.
Hun endte med flotte 39 point. Det sjove var at begge hopper fik at vide at de havde god type, men at den tungere slags. Herhjemme i Danmark, ville man nok snarere betegne dem som lette i typen.
Sådan er tingene så forskellige fra land til land. Men jeg må indrømme at jeg nyder at udstille i Sverige, så dette var bestemt ikke sidste gang.
Endelig var det lille Tristar's tur. Dommeren var meget imponeret af hvor udviklet han var for sin alder, og på vej ud af ringen fik også han stor ros for sine bevægelser.
Han endte med 38 point og en rigtig fin beskrivelse.
Jeg fik desværre kun taget billeder af Tristar, da jeg havde travlt med 3 ponyer alene, og jeg prioriterede ham, da de to andre havde fået taget billeder for nyligt.

På trods af start vanskelighederne havde vi en dejlig tur til Sverige, og jeg vil endnu engang sige tusind tak til Anneli og Magnus for husly og ikke mindst redningsaktion!
Med hjem fra Sverige, havde vi også en lille ny beboer, idet Papaya fik den dejligste lille kanin, af Anneli. Vi siger tusind tak for lille Sebastian!

Årets sidste show blev Mountain and Moorland Christmas Show.
Med mig havde jeg Yesirée, Thunderstorm og Fanny.
Fanny fik skuffende 35 point på trods af en overvejende positiv beskrivelse. Det var desværre ikke en shetlænder dommer der dømte i den ring hun kom i, og der var flere af bedømmelserne i den ring der var lidt forvirrende.
De to føl blev begge bedømt af Jane Barry, der er en af mine yndlings dommere.
Thunderstorm, som jeg havde taget med pga. sine gode bevægelser, var desværre blevet en smule halt, og fik derfor af gode grunde ikke ret gode bevægelses karakterer, men fik overraskende 8 i både type og bygning, selvom jeg var bange for at han havde tabt lidt for meget af overlinien osv. efter fravænning. Han må med igen en dag hvor han er helt rengående. Uanset havde han rigtig godt af at komme en tur i byen.
Yesirée klarede sig super fint og stod som nr. 2 i et stærkt hold af hoppeføl.
Hun fik super flotte 41 point med 9 i både type og bygning, hvilket jeg er super glad for.
Luften var gået lidt af ballonen da vi skulle skridte, så der måtte hun nøjes med et 7-tal, men ellers super tilfreds med hende beskrivelse og point.
Det var for mørkt til at tage billeder, så Lena kom og hjalp mig med at tage nogen den følgende dag.

Det har været et dejligt pony-år, og jeg vil slutte af med at håbe at i alle er kommet fint ind i 2017.
Jeg vender hurtigst muligt tilbage, med en opdatering af året der gik og senere lidt spændende nyt på hingstefronten.

_____________________________________________________________________________________________

D. 19. November

Tiden flyver som vanligt afsted og jeg når ikke meget på hjemmesiden her.
Har derfor opdateret lidt i etaper. Først føllene, så salgssiden osv.
Her vil jeg forsøge at fortælle lidt om alt det der er sket det sidste halve år.

Foråret blev hovedsageligt brugt på at hygge om hopperne og se maverne vokse, men føllene bagte færdig.
Papaya og jeg havde mange hyggelige stunder.

I foråret sagde vi også farvel til dejlige Bamse, som skal fortsætte sin karriere som avlshingst, hos Dina fra Stutteri Farmen.
Istedet flyttede Zita og Arwen ind, som Dina oprindeligt har købt her hos os. Det var et dejligt gensyn med de to skønne damer.

Udover Bamse har vi også sagt farvel til Silver Moon der er rejst hele vejen til England, for at bo hos Ithilien Shetlands, ved Justine Darvil.
Vi er sikre på at han får det som blommen i et æg hos Justine, og hun er helt forelsket i ham allerede.

Endelig har vi også sagt farvel til lille Cyselle. Det var egentlig ikke meningen at Cyselle skulle sælges nu, men Louise fra Stutteri Grønkjær, har været rigtig vild med Cyselle længe, og med mange dejlige føl som man gerne vil beholde må man jo skære et sted. Jeg ved at jeg ikke kunne finde et bedre hjem til Cyselle, hvilket gjorde det nemmere at sige farvel. Og så kommer jeg jo til at se hendes omkring på udstillingsbanerene i fremtiden.
Cyselle fik jeg fra Holland som føl, ved siden af hendes mor og hun har givet mig nogle dejlige år og nogle skønne føl, hvor jeg blandt andet har beholdt hendes datter, Clover. Derudover har jeg hendes Cyselle's søster, River og deres mor Regina. Så Cyselle lever helt sikkert videre her på stutteriet også.

Folingssæsonen blev faktisk skudt igang af Cyselle, der leverede det skønneste lille mushroom dun hingsteføl d. 11. april.
Folingen gik lige efter bogen. Hun folede kl. 6.10 om morgenen, lige inden jeg skulle på arbejde. Min gode veninde Kate tjekkede til føllet mens jeg var væk og sikrede sig at han spiste osv.

Lille Shady Acres Cute Commanche er nok noget nær det mest nuttede føl jeg har fået til dato.
De fleste af mine mushroom hopper er dog i familie med ham, så han blev sat til salg, og på under et døgn havde han da også fået sig en ny ejer, og han flytter derfor snart til Østrig.

D. 17. april flyttede unghopperne ud på deres sommergræs, og det nød de i fulde drag.

Drengene flyttede ud på en fold ved siden af tøserne, hvor de rigtig kunne lege.

For få dage siden har jeg lige hentet de sidste ungheste hjem igen.
De har haft det dejligt der hele sommeren og jeg siger tusind tak til Peter for lån af græsning.

D. 19. april var det så Yesmine's tur til at fole.
Hun havde vokspropper da jeg kom hjem fra arbejde, og blev sat på boks. Jeg ringede til min veninde fra arbejdet, der gerne ville overvære en foling og sagde at det nok blev i aften.
Hun ville lige lave aftensmad og så komme forbi bagefter. Der gik dog ikke længe før mælken begyndte at løbe og jeg skrev at hun nok skulle skynde sig. Hun smed maden på bordet til sin mand og kørte herover, og lige som hun ankommer, lægger Yesmine sig og foler. Endnu en dejlig foling lige efter bogen. Her er lidt billeder, men har også lagt flere små videoer af folingen op på vores Facebookside.

Yesmine fik i år endnu et dejligt broget hoppeføl. Denne gang en skøn lille smoky black broget pige.
Hun er kommet til at hedde Shady Acres Yesirée og jeg har valgt at beholde hende.

Nu hvor jeg har 2 skønne døtre efter Yesmine, har jeg besluttet at hun er til salg hvis det rette hjem skulle byde sig.
Hun er en dejlig hoppe der leverer nogle gode kvalitets føl!

D. 23. April var jeg til Dorthealyst Plageskue.
Jeg skulle have haft både Galaxy og Yesterday, men jeg synes ikke Yesterday var klar, og lod hende derfor blive hjemme.
Jeg har sjældent særligt gode resultater med hjem fra Dorthealyst, men Galaxy gjorde det nu ret godt og blev nr. 3 af 7 med en rigtig fin beskrivelse og 7 i helhed.

Efter to succesfulde folinger, gik det galt.
Mit mareridt gik i opfyldelse da jeg kom hjem fra arbejde d. 25. April og fandt stakkels lille Pumpkin stavrende rundt, med et føl på vej ud.
Hun havde ikke sat noget yver aller gjort andre tegn på snarlig foling, så jeg gik egentlig kun og ventede på at Regina skulle fole.
Pumpkin var dog gået 6 uger over tid, og føllet var dermed blevet alt for stort. Det var dødt, og havde noget været det noget tid.
Pumpkin havde tydeligvis fået trykket nogle nerver, for hun stavrede ustabilt rundt og virkede helt udmattet.
Jeg begyndte straks at hjælpe hende med at få føllet ud. Hun smed sig og jeg trak og trak indtil jeg trak Pumpkin henover gulvet. Måtte støde imod med min fod og lige som jeg var ved at opgive, rykkede føllet endelig lidt.
Jeg måtte kæmpe med det hele vejen ud, men endelig lykkedes det.

Et stort cremello hingsteføl!
Pumpkin var meget medtaget. Hun blev skyllet og behandlet og kom sig heldigvis hurtigt, og efter nogle dage opgav hun føllet.
Hun var dog meget ustabil i bagparten pga. nervetrykningerne, og det blev langsomt bedre over sommeren, men i lang tid så hun sådan her ud i galop.

Hun er nu stort set 100% igen, men har planer om lige at lade en kiropraktor gå hende igenne for at se om noget skulle være låst efter den omgang.

To dage senere kom det næste føl idet Regina, efter at have holdt mig hen hele natten, endelig leverede et dejlig lille rødbroget hingsteføl, tidligt om morgenen.
Jeg havde tjekket hende en gang i timen hele natten og kom ud i stalden igen halv seks om morgenen, hvor hun netop havde folet.

Han er kommet til at hedde Shady Acres Red Rover, pga. hans flotte skarpe røde farve.

Efter en kort pause leverede Blondie d. 10. maj et skønt lille cremello hoppeføl.
Hun stod og ventede med den lille skønhed da jeg kom hjem fra arbejde.
Gysede lige kort ved tanken, om hvad der kunne være sket, hvis folingen ikke var gået efter bogen, men lykken over dette dejlige lille hopeføl tog hurtigt over.
En skøn lille helsøster til Blossom og i samme dejlige farve.

Shady Acres Baby Brightlyn er hun kommet til at hedde, og hun er lige så fræk og kælen som sin søster.

Det var dejligt at Blondie nåede at fole, så jeg d. 14. maj kunne drage til Hingstekåringen i Fredericia med ro i maven.
Jeg havde ikke nogen hingste med i år, så jeg kunne slappe af og nyde bedømmelserne.
Der blev lagt en meget hård linie, og det sammenholdt med at kvaliteten overordnet set ikke var så høj i år og der var ret få tilmeldte hingste, så var der ganske få der gik igennem nåleøjet.
Kun 3 ud af 11 unge hingste blev kåret. Ingen i 1. kl.
5 ud af 13 voksne hingste opnåede kåring. En enkelt i 1. kl.
Og endelig blev den dejlige Veteran hingst Skattens Creol kåret i 1. kl. og blev efterfølgende Overall Champion.
Så endnu et år med et meget skrabet championat, med kun 2 deltagende ponyer.
Bliver spændende at se hvor mange der tilmelder næste år, hvor kåringen er flyttet fra maj til september, eller om alle er skræmt væk af den meget hårde linie dommerne har lagt til årets kåringer.

Allerede 20. maj var det tid til næste føl. Arwen folede meget tidligt om morgenen, og det var ikke helt uden drama, idet hun besluttede at spise efterbyrden, så hun var nær ved at blive kvalt i den.
Jeg fik hevet den ud af munden på hende i sidste øjeblik og skummet fortog sig, og efter kort tid var alt fryd og gammen med hende og hendes skønne lille hoppeføl.

Et dejligt harmonisk palomino hoppeføl, der er kommet til at hedde Shady Acres Arenduil.

9 dage senere lagde Pamela pludselig an til at fole selvom det var 3½ uge før tid. Sidste år folede hun 2 uger før tid, og lod mig vente en hel nat med mælkeløb, før hun stoppede og folede den følgende aften da jeg kom hjem fra arbejde. I år lod hun mig også vente den halve nat med mælkeløb, men folede så endelig kl. 2.35 kom føllet til verden.

Folingen gik, ligesom sidste år, lige efter bogen og Pamela levere igen i år et hingsteføl. Det skønneste lille buckskin hingsteføl med det mest perfekte lille ponyhoved jeg længe har set.

Han er kommet til at hedde Shady Acres Perfect Phoenix.

Sidste år gik der 2 dage efter Pamela's foling og så kom jeg hjem fra arbejde til Tamelone der rendte rundt med hendes eget lille hingsteføl, ligeledes født 2 uger før tid, dog uden nogen særlige tegn på nærstående foling.
I år gik der søreme igen kun 2 dage, og igen kom jeg hjem fra arbejde og fandt Tamelone rendende rundt med et lille nyt hingsteføl. Og som Pamela også 3½ uge før tid.

Han er super dejlig og hedder Shady Acres Thunderstorm og er ligeledes buckskin!

Det har generelt været en dejlig sommer og vi har i år haft mere end rigeligt græs iet vi ikke selv har fået slået wrap. Ponyerne har været mere eller mindre umulige at finde det meste af sommeren, og det har ikke været til at tage billeder i det høje græs.

Heldigvis har nogle af foldene været lidt mere korthårede, så lidt dejlige billeder er det da blevet til.

Efter de to små buckskin brødre var kommet til verden var det kun Gucci der manglede at fole.
Men inden da var det tid til årets Roskilde Dyrskue. I år havde vi taget Silke med og hun klarede det rigtig fint.
Hun fik fine 22 dyrskuepoint og en rigtig flot og korrekt beskrivelse. Den ene dommer kommenterede at det ville være spændende at følge hende.
Jeg synes hun udvikler sig til en smuk ung dame.

Vi campede ligesom sidste år i shetlænderlejren og vi havde nogle hyggelige dage med alle vores shetter venner.

D. 18. juni blev det endelig Gucci's tur. Efter 2 noget problematiske folinger var det ikke uden frygt at jeg så hvordan Gucci gjorde sig klar til at fole.
Tredje gang var dog lykkens gang og denne gang smuttede hun føllet ud som ingenting og fik en dejlig silver brown søn.

Han hedder Shady Acres Silver Ghost og er en super velproportioneret dreng, med samme skønne farve som sin far!

Det var en dejlig afslutning på folingssæsonen, der trods Pumpkin's kedelige foling, endte med at blive noget bedre end sidste år.
Nu kan vi blot vente til næste års sæson, og håbe at den bliver helt uden ulykker.

Juni var også måneden hvor vi var til Mountain and Moorland Show med Blossom og River.
De blev hhv. nr. 2 og 3 med hhv. 39 og 38 point og nogle fine beskrivelser.

Waldo har som sædvanligt haft travlt med at servicere mine og fremmede hopper, men han nyder forståeligt nok sit job.

Vi har glædeligvis kunne sende alle på nær en hoppe hjem med en positiv drægtighedsscanning. Nedenfor ses blot et udpluk.

Det er ikke helt uden risiko at være avlshingst dog. En dag fik Waldo et ordentligt spark i hovedet, og det ramte ret uheldigt, og slog en tand løs, der herefter måtte fjernes.

Waldo er heldigvis kommet sig fint, men skal selvfølgelig have raspet fortænder med jævne mellemrum resten af livet.

En del af vores egne hopper er selvfølgelig bedækket ved Arthur og Waldo, men nogle har også været i byen på date.
Gucci har igen i år været ved Silbersee's Luxus, Zilver har været ved Balou v. Klein Engelland og Sine har været ved Tyfoon v. Mini Stal de Ponydijk.

Jeg har samlet alle bedækningerne, både egne og fremmede hopper på bedækningssiden, så man kan se næste års forventede føl.
Hvis alt går vel skulle vi gerne få 13 dejlige føl næste år, hvilket i så fald vil blive vores største følårgang til dato.

I juli måned skulle Zita gøres klar til den årlige hoppekåring. Hun skulle trænes og slankes en del, da sommeren på græs havde gjort hende noget rund.
Midt i forberedelserne, kommer Tristar dog slemt til skade med sit ene bagben, da han på en eller anden måde får sat sig fast i hegnet.
Jeg skynder mig at sy det og de næste uger kørte jeg dagligt ud til Lena, hvor ham og Galaxy gik, for at medicinere og skifte forbinding.
Heldigvis ser det ud til at han er sluppet uden mén, selvom såret gik helt ind til knoglen og at nogle sener var skåret op.

Dagen for kåringen kom, Zita var vasket og pudset til den store guldmedalje og vi var forventningsfulde.

Som dagen skred frem, blev vi dog mere og mere nedslåede da der blev lagt en meget hård linie for dagen og flere flotte ponyer langt fra fik som fortjent.
Da vi endelig nåede til Zita's hold, som var det næstsidste hold for kåringen, var der ikke givet højere end 39 point.
Jeg var på det tidspunkt overbevist om at vi måtte vende hjem med noget i retning af 33 point og en kåring i 2.kl.B.
Det at Zita blev sat på fløjen gav ikke den store glæde, da jeg stadig forventede at pointene ville være rædsomme, men til min store overraskelse fik hun super flotte 39 point og en kåring i 2. kl.Ax.
Beskrivelsen var for det meste helt korrekt, så jeg var lykkelig og følte at Zita som en af meget få ponyer, havde fået som fortjent på dagen.
Senere skulle hun dyste om at blive kåringens bedste mini hoppe og søreme om ikke vi vandt denne fine pris, nu for 3. år i træk!

I løbet af sommeren har vi også fået lavet en masse på gården. Efter Steffens store renovationsarbejde af bindingsværket er gården nu endelig blevet malet og ser bare så flot ud.
Fliserne foran løsdriften er lagt om, efter en traktor havde ødelagt dem forrige år, og Steffen er nu gået igang med at skifte loft og tag på stalden. Derudover er mange andre større og mindre projekter ordnet i løbet af året.

I august var vi til udstilling i Sverige for første gang. Golden Crown Shetland Show på Hovdala Slott.
Med os havde vi Zilver, River, Pamela og Phoenix.
Det var to Hollandske dommere der dømte sammen, men gav point hver især. En mini avler og en standard avler, men da mini avleren viste sig at have avlet Pamela, måtte han ikke dømmed med ved hende og hendes føl.
Det var meget få ponyer der faldt i dommernes smag, og jeg tror aldrig jeg har hørt så mange 7-taller blive givet. 5-6 ponyer fik 40 point og derover, men ellers lå de fleste på 36-38 point. Mange klassevindere fik ikke mere end 38 point, inklusive Pamela der vandt hendes klasse. Zilver var dommerne egentlig ret vilde med, især mini avleren der sagde at hvis hun kom igen når hun har tabt sig, så ville hun sikkert gå forrest. Den dag fik hun dog hug, især af standard avleren, da hun desværre var alt for fed. Så ja generelt var pointene til showet ikke noget at råbe hjem om, men vi havde en rigtig hyggelig tur til det svenske.

I september var vi til Plageskuet med Showklasser på Store Hestedag.
Med os havde vi Fanny, Regina og Rover.
Hopperne fik begge 22 dyrskue point hvilket var passende synes jeg, men Rover fik lidt hård medfart synes jeg.
De synes hans underlår var for lange, men det var tydeligvis ikke noget der gik ud over hans bevægelser da han fik en fin beskrivelse af disse, og sågar 8 i trav.
Vi havde en rigtig hyggelig dag som altid med alle vores shetter venner.

Nu vil jeg afslutte for denne gang, men vender forhåbentlig tilbage snarest med resultaterne fra årets sidste 3 shows.


______________________________________________________________________________________________

D. 24. Marts

Året flyver afsted og allerede er jeg bagud med opdateringerne. Heldigvis sker der jo ikke så meget her i de første måneder af året.
En af grundene til at jeg ikke har fået opdateret, er fordi vi lige har været 3 uger på Bali. Det var en skøn ferie, hvor jeg kunne slappe helt af, velvidende at søde Lena passede bedriften på bedste vis herhjemme.
Mens jeg var væk, var der Mountain and Moorland Winther Show, som jeg var ret ked af at misse i år, da det endelig var en shetlandsdommer der skulle dømme og endda en af mine yndlingsdommere.
Nå men på en måde var jeg en lille smule med alligevel, idet Janny fra Stutteri Stjernen stillede med en 1 års hoppe efter min dejlige Waldo. Stjernens Mini-Odine imponerede dommeren, især med hendes fine trav, og gik på fløjen i et godt hold af 5 stk 1 års hoppeplage. Hun fik flotte 43 point og især 9 tallet i traven er jeg rigtig glad for, da det igen ser ud til at Waldo har givet sine gode bevægelser videre.
Stort tillykke til Janny med lille Odine.


Stjernens Mini-Odine - Klassevinder m. 89989 = 43 point
Billeder: Janny Sørensen - Stutteri Stjernen.

Efter vi kom hjem fra Bali, har jeg været en tur inde på Universitetshospitalet med Zilver.
Hun skulle til kontrol scanning, for at se om der stadig var blodansamlinger eller evt. arvæv efter dem i hendes bækken.
Reproduktionsspecialisten der også undersøgte hende i efteråret, da hun var indlagt, kom ind på hospitalet for at tjekke hende igen.
Hun sagde det var helt mirakuløst, at der var intet at mærke eller se efter blodansamlingerne og ingen arvævsdannelse, hvilket ellers er almindeligt, især efter så store ansamlinger.
Jeg er bare lykkelig, da der ifølge dyrlægen ikke er noget som helst i vejen for at ifole hende igen.
Hun fik samtidig taget en svaber, nu vi var der, og den er ren så hun skulle være helt klar.

Påsken står for døren og den kommer forhåbentlig, blandt andet til at gå med, at få indhegnet et nyt stykke græs jeg har fået stillet tilrådighed til mine hingsteplage.
Det bliver dejligt at få dem lidt væk fra gården, så de ikke forstyrrer hingstene når de bedækker og hopperne her i folingssæsonen.
Første føl har allerede termin om under en måned. Det er Pumpkin der har først termin, men indtil videre er det kun Yesmine der rigtig er begyndt at sætter yver. Hun har først termin i slutningen af april.
Glæder mig så meget til årets føl og håber vi får en problemfri folingssæson.

Bedækningsplanerne er også så småt ved at være lagt. Nogle skal i byen og bedækkes og andre bliver herhjemme.
Jeg har lejet Bakkegaard's Kong-Arthur, så han kommer til at bedække her i år, sammen med Waldo.
Arthur er sådan en sød og nem hingst, så det bliver dejligt at få ham på visit igen.

Det første show i år for mig, bliver Dorthealyst Plageskue. Jeg har sjældent super resultater med hjem derfra, men det er en god mulighed for at få de unge dyr med i byen.
Jeg har i år tilmeldt Galaxy og Yesterday.

______________________________________________________________________________________________

Året der gik 2015

Sidste år var nok mest af alt præget af en noget problematisk folingssæson.
Blondie startede med at abortere sit føl mange måneder før termin i februar måned.
I maj måned var den gal igen da Gucci folede og føllet lå forkert med det ene forben. Vi fik føllet levende ud men det resulterede i nogle nervetrykninger i bækkenet på Gucci.
Hun er dog heldigvis kommet sig stort set uden men.
Kun to dage efter Gucci's foling, kom jeg hjem til Sine der havde kastet sit føl små 3 måneder før tid. Hun havde tilbageholdt efterbyrd som jeg fik taget og efterfølgende skyllet og behandlet hende. På trods af dette bøvlede jeg meget med at få hende ifolet og det ser ikke ud til at det lykkedes.
Folingssæsonen afsluttedes af Zilver der fik et lille bitte hingsteføl 3-4 uger før tid. Det lå med forben og bagben på vej ud og sad derfor fast.
Det var en hård kamp at få det ud og resulterede efterfølgende i at Zilver måtte indlægges 1½ uge på landbohøjskolen, pga, smerter som følge at to meget store blodansamlinger i bækkenet.

Nå men heldigvis havde vi da også nogle folinger der gik lige efter bogen.
Den ene af dem fik jeg filmet fra start til slut og har lagt filmen op på vores facebook side.
Se alle de dejlige føl fra 2015 her på følsiden.

Udstillingsmæssigt må højdepunktet være da vi for andet år i træk vandt titlen som Bedste Mini Hoppe til årets hoppekåring.
I år var det dejlige Pamela der tog pokalerne hjem.
Jeg synes hun er en dejlig mini med nogle super fine bevægelser, og havde nok håbet på en 1.kl., så måske hun bliver stillet igen en dag. Nu får vi se. Skøn er hun jo uanset.

Jeg håber det nye år byder på en folingssæson uden de store problemer og på en masse hyggelige stunder med alle vores shetter venner på skuepladserne.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Nyheder 2015

Nyheder 2014

Nyheder 2013

Nyheder 2012

Nyheder 2011

Nyheder 2010

Nyheder 2009