Nyheder 2015

 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________

31. December

Tiden flyver og et nyt år står allerede for døren.
Vi kom afsted til M&M Christmas Show. Det var ikke en shetlænder dommer der dømte så det var svært at forvente noget som helst.
Pointene på dagen lå meget lavt, og både Fanny og Tristar fik da også ret lave point, men med fine beskrivelser. Især Tristar fik ros for hans trav.
3/4 af alle heste der blev bedømt på dagen fik at vide at de havde "bagudstillede forknæ" hvilket var lidt mærkeligt at næsten alle heste til showet skulle have det.
Begge mine ponyer fik også den beskrivelse, men lægger nu ikke så meget i det, da jeg ikke selv kan se det på nogen af de heste der fik den kommentar på dagen. Ellers var jeg ret enig i alle beskrivelserne, inkl. dem af mine ponyer. Fanny er stadig en smule vid bag i traven, men det blir bedre og bedre, så med lidt mere balance, tror jeg nok det skal forsvinde helt.
Det var svært at få taget nogle ordentlige billeder af ponyerne, da de var lidt oppe og køre og det blæste en del, men nogle enkelte blev det da til.

Svigermor havde lille bitte Player med.
Han var overhovedet ikke trænet men klarede hele dagen så flot, selvom ham og Tristar blev taget direkte fra deres mødre.

Det var en kold men hyggelig dag, og var også enden på dette års show sæson. Den nye sæson starter jo allerede i starten af marts med M&M Winther show, men jeg kan desværre ikke deltage i år da vi er på Bali.
Og så er det endda ellers endelig en shetlandspony dommer der dømmer, og endda en af mine yndlingsdommere. Øv øv, men man må jo håbe hun kommer igen en anden gang.

Lille Charisma er nu også rejst og er fundet sig super til rette i sit nye hjem hos Pernille.

Ellers er der ikke så meget at sige andet end et forsinket god jul og godt nytår.
Jeg vil forsøge at vende tilbage med en opdatering hurtigst muligt, med blandt andet "Året der gik"

 

_______________________________________________________________________________________________

21. November

Det har taget mig lang tid at tage mig sammen til at kunne skrive denne opdatering.

Zilver's føl ankom endelig d. 12. september. Men slet ikke på den måde som vi havde håbet på.
Føllet lå totalt forkert, med et forben og et bagben fremme. Jeg knoklede for at prøve at rette det ud, men jeg havde simpelthen ikke kræfter til det, og vi kunne ikke holde Zilver på benene, så jeg kunne få plads til at vende det.
Jeg ringede efter en anden dyrlæge der kom så hurtigt som muligt, men det tog en lille times tid før han var der.
Han kæmpede og kæmpede i lang tid, men endelig lykkedes det at få Zilver til at blive stående længe nok til at han kunne få to bagben frem, så vi kunne hive føllet baglæns ud.
Et lille bitte mushroom hingsteføl. Selvfølgelig dødt efter alle de timer.Zilver blev behandlet og jeg gav smertestillende og antibiotika de næste 5 dage. Hun så ud til at have det fint, bortset fra lidt smerter når hun havde afføring.
Tre-fire dage efter folingen forlod hun også føllet så jeg kunne begrave det.
Den følgende weekend, en uge efter folingen, begyndte hun pludselig at lægge sig ned hele tiden.
Jeg tog hende ind og tog temperatur der var normal, men hendes puls var 65 (normal 32). Hun havde nogle ret kraftige trængninger, hvor der kom lidt flåd el. urin, men hun var meget smerteplaget. Kunne knap palpere hende rektalt da hun ligeledes fik kraftige ve lignende trængninger med det samme.
Jeg snakkede med vagtdyrlægen som sagde at jeg kunne hente noget Buscopan og give hende, så jeg kørte til Ringsted efter det. Da jeg kom tilbage var pulsen 95! Temperatur stadig normal. Skyndte mig at give hende buscopan og gik så en tur med hende. Hun gik frisk med, og spise godt på vejen, græs, æbler, gulerødder osv.
Holdt øje med pulsen der faldt til omkring 76, men der blev den liggende. Stadig alt for høj. Hun smed sig 2-3 gange og rullede lidt men ellers ingen symptomer udover disse trængninger.
Der kom dog ingen afføring, så var lidt bange for at det kunne være en atypisk forstoppelse.
Snakkede med vagtdyrlægen flere gange undervejs, der til sidst rådede mig til at få hende indlagt.
Jeg kørte hende derfor på universitetshospitalet. Her tog vi diverse blodprøver der så fine ud. Da de havde ligget lidt var der dog fedt i, så vi frygtede fedtlever på trods af den gode appetit. Triglycerid testen så dog ligeledes fin ud. Vi tog bughulepunktat der også var helt fint, så ingen bughulebetændelse.
Trods sedation mm. kunne vi stadig ikke få lov at rektal undersøge ordentligt pga. de voldsomme smerter. 
Vi undersøgte skeden og den var egentlig pæn, bortset fra en lille udrivning ved siden af livmoderhalsen. Selve livmoderhalsen så heller ikke helt pæn ud men vi kunne ikke komme derind pga. smerterne. 
Vi gav flere slags smertestillende og endte med at give hende en epidural (rygmarvsblokade), inden jeg blev sendt hjem. 
Frygteligt at se hende med så mange smerter, min elskede Zilver.
Hun endte med at være indlagt i 1½ uge. De måtte give både Finadyne, fentanyl plaster, torbugesic, lidokain drop samt epidural blokader for at holde hende nogenlunde smertedækkede.
En ultralydsscanning viste at der havde dannet sig to kæmpe store blodansamlinger i bunden af bækkenet, og det var disse der gav hende alle smerterne og besværet med at urinere og defækere.
De lagde urinkateter for at mindske hendes smerter ved urinering, og gav hende sonde med væske og olie 2-3 gange dagligt for at holde afføringen lind.
Hun spiste okay, men udviklede alligevel fedtlever, så måtte have insulin og glucose drop.
Deruover var frygten at disse blodansamlinger skulle blive inficerede og danne bylder, så da hun en morgen havde lidt feber, blev hun startet op på antibiotika også, på trods af øget risiko for at hun ville udvikle colitis.
Endelig efter 1½ uge mente de at hun var klar til at kunne komme hjem, hvor jeg så kunne fortsætte behandlingen hjemme.
Hun kom hjem en onsdag hvor hun egentlig havde det fint og virkede glad for at være hjemme igen.

Dagen efter var hun dog virkelig skidt. Hun lå ned og rystede og havde mange smerter.
Jeg havde egentlig fået forbud mod at give mere Finadyne, da hendes nyreværdier var steget, men selvom jeg gav Torbugesic hver 4. time var det slet ikke nok.
I samråd med dyrlægerne inde på skolen, forsøgte jeg derfor at give hende et enkelt skud Finadyne, og det hjalp så meget at hun ihvertfald begyndte at spise en lille bitte smule.
De næste 3-4 dage gik jeg i konstant frygt for at hun skulle udvikle fedtlever eller at nyrerne skulle stå af. Hun spiste næsten ikke, kun en smule hvis jeg gav Finadyne.
Men endelig søndag friskede hun lidt op. Fik hende sågar til at spise en lille smule foder, gulerødder og et vitamin bolche.
Da hun søndag aften kaldte på mig da jeg kom ud til hende på folden, begyndte jeg næsten at græde.
Det var første gang jeg fik noget respons fra hende og hun ikke bare var som en zombie.
Og tænk at hun stadig kunne kalde glad på mig når hun så mig, på trods af at jeg den sidste uge havde stukket i hende 6-8 gange om dagen!
Mandag tog jeg en blodprøve fra hende og kørte den nede på klinikken. Nyretallene var normaliseret, så jeg var lykkelig!
Efter et par uger hjemme kunne jeg stoppe behandlingen helt. Hun havde nu kun en ganske lille smule trængninger ved defækering og spiste fint.
Hun var dog inkontinent, så urinen løb bare fra hende. Jeg var lidt nervøs for om der skulle være sket permanent skade på urinvejene, og aftalte tid til kontrol scanning på skolen når der var gået et par uger mere.
Efter en uges tid mere hjemme stoppede hendes inkontinens dog heldigvis, så nu er hun stort set sig selv igen.
Frisk glad og med god appetit!
Nu er planen så bare at hun skal gå og hygge sig indtil foråret hvor hun skal ind på skolen igen til en kontrolscanning.
Her vil de kunne se om hun nogensinde vil kunne indgå i avlen igen.
Hvis ikke blodansamlingerne er helt væk, vil det være for risikabelt at ifole hende igen, da føllet så vil kunne have svært ved at komme ud.
Zilver er dog i live og sig selv igen og det er det vigtigste!

Hele denne historie med Zilver gjorde også at vi missede Gørlev skuet.
Jeg kunne slet ikke overskue at skulle afsted med ponyerne, da det var dagen efter at hun mistede sit føl.
Jeg endte med at tage derhen og kigge en tur og så hjem til Zilver igen.

Nå men nu hvor Zilver er rask og uden for fare, har jeg kunne koncentrere mig om andre ting igen.
Således er lille Rebel rejst hjem til hans nye familie, der allerede er fuldstændig forelskede i den lille fyr!

Charisma skulle have rejst weekenden efter, men pga. stormvejr blev det udsat et par uger.
Hun og et par stykker af de andre føl er nu taget fra i forrige weekend og klarer det rigtig fint, og planen var at hun blev hentet i dag, men det ser lidt sort ud med alt det sne der er kommet.

Jeg har fået lavet bedækningssiden færdig, så man kan se hvem der er ifolet med hvem og hvornår føllene forventes.
Zilver er jo af gode grunde ikke ifolet, og Sine har det ikke lykkedes at få i fol. Hun gik først hos Følfods Challure men kom ikke i fol så satte hende i stod med Waldo istedet.
Her troede jeg egentlig det til sidst lykkedes at få hende i fol men for et par uger siden viste hun begyndende brunst igen, så med mindre han lige har klaret hende der, så blir der heller ingen føl fra hende næste år, da jeg har taget hende fra.
Tænker at det er pga. af hendes kastning at det har været svært at ifole hende igen. Hun blev godt nok skyllet og behandlet osv. men Blondie der jo også havde kastet (dog mange måneder inden) skulle også lige have nogle forsøg før det lykkedes, og hun plejer ellers at komme i fol i første hug.
Men forhåbentlig kommer der 9 dejlige, sunde og raske føl næste år.
Vi vil ihvertfald gerne forskånes dette års ulykker. Både Blondie og Sine der kastede deres føl før tid, Gucci's der lå forkert og gav hende nervelammelser i bækkenet på vej ud og Zilver's, ja den historie har i jo lige hørt.
Så jeg håber at alle foler helt uproblematisk næste år!

Jeg har også besluttet at sælge dejlige Bamse!
Jeg har nu så mange hopper med dun gen (hele 6 styks), samt jeg har beholdt en skøn dun broget datter efter ham i år, så jeg vil gerne kigge efter en hingst med creme gen istedet.
Jeg har dog ikke plads til så mange hingste, og da jeg samtidig har valgt at beholde 2 af mine hingsteføl fra i år, måtte jeg tage beslutningen og sætte Bamse til salg.
Se mere om ham på hans egen side og på salgssiden.
Derudover har jeg også besluttet mig for at sælge den ene af sølv hingstene. Ville egentlig have beholdt alle tre, men kan godt se at det blir lidt for mange drenge til mit lille sted, og da to af dem er noget større end det jeg havde håbet, blir det en af de to store skønne drenge. I dag tog jeg så endelig en beslutning om at det bliver Silver Moon der bliver tilbudt til salg, hvis det rette hjem viser sig.
Har været så meget i tvivl om hvem jeg skulle vælge, da de hver især har deres styrker.
Håber at finde nogle super hjem til mine to drenge.

Næste show bliver Mountain and Moorland Christmas Show, som jeg glæder mig meget til. Det bliver årets sidste show.
Jeg har tilmeldt Fanny og Tristar, og min svigermor har tilmeldt Yellow. Han er ikke trænet så meget men vi mener det vil gøre ham godt at komme i byen og få en på opleveren.
Den største udfordring bliver dog nok at få gjort ponyerne nogenlunde præsentable, for efter 2 ugers nonstop regnvejr, er alt bare beskidt og mudret!

Mangler stadig at opdatere en del på diverse sider, men det må komme løbende henover vinteren.


________________________________________________________________________________________________

6. September

Lige en hurtig update efter vores noget kolde og våde tur til Store Hestedag i går.
Det var egentlig okay vejr, men der kom nogle voldsomme byger i løbet af dagen, så alt var bare klamt og vådt.
Ikke de mest spændende resultater for vores ponyer denne gang. Silke røg hele 5 point ned siden sidste gang. Hun var ikke helt så fri i sine bevægelser som hun plejer, men at ryge helt ned på 6-taller var lige hårdt nok synes jeg. Men udover bevægelserne fik hun en fin beskrivelse.
Yesterday var nok den der klarede sig bedst. Hun var kun 1 point fra de eftertragtede 40 point og en plads i finalen. Dommerne var ikke helt enige, især om typekarakteren. Den ene ville have 9 og den anden 8, men vi endte desværre på 8 og dermed "kun" 39 point. Hun fik dog meget ros for sine bevægelser hvilket jeg er rigtig glad for. Hun opførte sig eksemplarisk til bedømmelsen.
Hendes mor, Yesmine, måtte i dag nøjes med 22 dyrskuepoint. Hun mangler efter min mening stadig noget i overlinien men troede hun kunne hente lidt hjem på sine super bevægelser. Dem så dommerne dog ikke noget imponerende ved denne gang. Ved ikke om det har været det meget bulede og regnglatte underlag der har påvirket tøsernes bevægelser, eller om de bare ikke gad vise noget den dag. Nå men det gik som det gik og vi havde på trods af resultater og store mængder regn en hyggelig dag med alle vores shetlænder venner samt svigermor og svigerfar der som traditionen tro var på pladsen for at heppe og hygge.
Silke for jo en chance mere her om en uge, hvor hun skal med til Gørlev Plageskue sammen med Fanny.
Pga. regnbygerne, nåede vi desværre kun at tage et par hurtige, knap så gode billeder af Yesmine. Ville ellers super gerne have haft af de andre to også, især Yesterday som jeg synes ser rigtig dejlig ud pt. Men jeg må tage lidt billeder af dem på folden istedet.
Tak til Lena og Svigermor for hjælp med ponyerne når vi nu skulle være i ringen med alle 3 ponyer samtidig.

_________________________________________________________________________________________________

30. August

Året er fløjet afsted og sommeren er næsten slut!
Så meget er sket siden sidste opdatering så jeg starter fra en ende af og håber jeg husker det hele.

I April måned var vi til Dorthealyst Plageskue.
Med os havde vi lille Blossom, der så tosset ud. Hun havde mega lang pels, men var fældet af i totter på hver side af røven, hvilket efterlod hende med hvad der lignede en hanekam henover numsen.
Derudover har hun jo blå øjne, hvilket jeg på forhånd vidste ville blive kommenteret, især af den ene dommer. Og ja det gjorde det også.
Udover det fik hun faktisk en ret pæn beskrivelse generelt, og jeg var især glad for at hun scorede et 8 tal for hendes bevægelser. De var rigtig gode, især taget hendes meget lille str. i betragtning.
Hun fik faktisk 8 i både type, bygning og bevægelser, men blev trukket helt ned på et 6-tal i lemmer pga. små hove, som mini'erne altid får at vide. Jeg synes de er meget passende til hendes størrelse.
Nå men det gav så et 7-tal i helhed, hvilket er helt fint.

April var også måneden som bød på årets første føl.
D. 29. April, kun 1 dag over termin folede Yesmine. Jeg vidste godt der var noget i gære, så jeg tjekkede hende jævnligt i løbet af natten, og da jeg kom ned i stalden lidt i fire om morgenen, kunne jeg så se at nu var det nu.
Jeg styrtede over i gæsteboligen og vækkede svigermor som jeg havde lovet.
For andet år i træk fik hun derfor lov at overvære Yesmine's fødsel, og så dermed hendes elskede Yellows lillesøster blive født.

En smuk stor kraftig bay dun broget pige blev det til. Lige den farve jeg havde ønsket mig, så selvom hun er noget større end håbet er hun alligevel en beholder.
Når nu hun skulle have været født dagen forinden, og hun skulle starte med Y, kunne hun jo ikke komme til at hedde andet end Shady Acres Yesterday!

Maj måned bød på flere føl.
Regina overhalede Cyselle indenom og folede 8 dage før tid, d. 2/5. Jeg havde våget over hende 1½ døgns tid og hun folede så i de 3 timer jeg var på arbejde lørdag formiddag.
Så da jeg kom hjem stod der et meget nyt og stadig lidt vådt mushroom hingsteføl ved hendes side.
De blev taget på boks og slappe lidt af, inden de blev lukket ud på en fold for sig.

Han er en meget harmonisk og lækker lille fyr, med en meget mørk nuance.
Han er kommet til at hedde Shady Acres Regal Rebel.
Rebel er allerede solgt, og flytter ved fravænning til Jylland. Hans kommende ejer kan næsten ikke vente med at få ham hjem.

3 dage senere, folede Cyselle så, kun en dag over termin.
Hun snød mig også og folede om eftermiddagen, kort før jeg kom hjem fra arbejde.
Hun stod da jeg kom hjem inde i løsdriften med en smuk lille mushroom pige ved sin side.

Hun er kommet til at hedde Shady Acres Cute Charisma, da hun simpelthen har det skønneste sind. Hun er nærmest født tam, og kravlede allerede op i skødet på mig da hun kun var et døgn gammel.
En rigtig lille kælegris er hun.

Ligesom Rebel er dejlige lille Charisma også solgt, og hendes nye ejer Pernille sætter også meget pris på hendes unikke sind.

Midt i maj var det så tid til den årlige hingstekåring.
Jeg havde klargjort Wilbert så godt jeg kunne, men syntes stadig han manglede noget fylde.
Han var dog kun 3 år, så troede det nok skulle gå alligevel.

Det skulle dog vise sig at være året hvor dommerne, skruede bissen på. Især overfor de unge hingste.
Ud af vist nok 23 tilmeldte unge hingste (3 og 4 års) gik kun 6 stk igennem nåleøjet og modtog kåring eller avlsgodkendelse.
Wilbert var desværre ikke blandt disse 6, og han er derfor efter aftale med hans ejer, rejst tilbage til Sverige.
Vi er selvfølgelig rigtig kede af at dette eventyr ikke lykkedes, da Wilbert er en rigtig dejlig hingst.

Istedet kunne vi glæde os over at Silbersee Luxus der stillede til omkåring, klarede sig særdeles godt.
Han blev kåret i 1. kl. på fløjen og blev Bedste Veteran og Standard Res. Champion!

Luxus er jo far til 3 af vores føl fra sidste år og til 3 af de føl vi skulle have i år, så det var dejligt at se ham få en så fin kåring.
Han var også bare stillet perfekt showform denne gang.

Lena havde også hendes lille Challure med. Han var desværre meget fed, og kunne derfor ikke helt leve op til sin kåring som 3 års, hvor han blev avlsgodkendt med 42 point og blev Mini Champion.
Han gik dog på fløjen igen og fik en rigtig fin kåring i 2.kl.A. Der var ingen mini champion i år, da ingen mini'er fik høje nok point. Han vender helt sikkert stærkt tilbage efter en kraftig slankekur.

Dagen efter hingstekåringen vågnede jeg op til noget af et chock. Jeg havde tjekket Gucci aftenen forinden og selvom hun var gået over tid, var der ikke rigtig aktivitet i yveret. Det var faktisk en smule mindre end det havde været ugen forinden. Jeg var derfor sikker på det ikke blev de næste par dage ihvertfald, og tjekkede hende derfor ikke i løbet af natten.
Jeg vågnede tilfældigvis tidligt fordi jeg skulle på toilettet, og gennem vinduet får jeg øje på Gucci der ligger helt fladt oveni møddingen!
Mit hjerte hopper op i halsen og jeg kaster noget tøj på der ligger på gulvet, og styrter ned ad trappen. Da jeg kommer derhen kan jeg se at føllet er på vej ud. To ben og et hoved er fremme, men hinderne er væk og det er helt koldt og rører sig ikke. Jeg er sikker på at føllet er dødt, og begynder nu at kæmpe med at få det ud af Gucci. Det ene forben er langt mere tilbage end det andet, hvilket tyder på at det er flexet i albuen. Jeg kan ikke rokke det og styrter over og vækker svigermor der ligger i gæesteboligen og er ved at vågne.
Hun kommer straks og hjælper med at trække men intet hjælper. Pludselig lykkes det mig at hive det ene forben frem og herefter smutter føllet lige ud med de næste par veer.
Lige idet føllet kommer ud, begynder det at bevæge sig, og jeg jubler indeni. Lige indtil Gucci prøver at rejse sig. Hun vælter rundt og sejler fuldstændig med bagparten. Hun har tydeligvis fået trykket nogle nerver i bækkenet undervejs i folingen.
Hun er nær ved at træde på føllet, så vi skynder os at hente en trillebør og løfte føllet derop, da ingen af os har kræfter til at bære det store føl ind i stalden. Forsigtigt trækker vi Gucci ind, med føllet kørende ved siden af i trillebøren. Hun skrider rundt, koder over på bagbenen osv. men det lykkedes at få dem begge ind i stalden hvor de kan slappe lidt af.

Allerede dagen efter har Gucci det meget bedre, er meget mere stabil på bagbenen, men stadig meget løs i bagparten og MEGET vid bag.
Jeg ved at det nok skal rette sig med lidt smertestillende og ikke mindst tid. Tid havde vi dog ikke så meget af, da hun var tilmeldt Roskilde dyrskue som skulle løbe af stablen efter kun lidt over 2 uger.
Jeg var dog bare lykkelig for at hende og hendes skønne store kraftige silver black tobiano søn havde det godt!Han er kommet til at hedde Shady Acres Silver Galaxy, og er den første shetter med denne farve i Danmark.

To dage senere blev glæden over denne dejlige herre, afløst af sorg, da jeg kom hjem fra arbejde og så at Sine havde kastet sit føl, små 3 måneder før tid.
Der lå et lille bitte hingsteføl ved siden af en meget trist Sine inde i løsdriften. Efterbyrden var ikke gået så den tog jeg og lagde nogle børstave op. Dagen efter fik jeg hende skyllet og fik lagt nogle nye stave op.

Hun blev heldigvis hurtigt glad igen og da hun var klar til det, kørte jeg hende til bedækning ved Følfods Challure.
De var meget forelskede i hinanden de to, så nu håber jeg på en smuk lille baby efter dem til næste år.
Jeg har ikke fået hende scannet endnu, men det bliver hun en af de kommen dage. Hun har ikke vist brunst siden hun kom hjem derfra.

Maj blev også måneden hvor vi fik en ny pony på stutteriet.
Således flyttede Silke ind. Hun er en smuk 1 års silver black hoppe, der er købt på trods af hendes store størrelse, da hun har den smukke farve som jeg ønsker at avle.
Jeg kunne ikke sige nej da jeg fik hende tilbudt, og havde været ude og se hende, da hun er en hoppe af rigtig god kvalitet. Hun er efter Stjernens High-Present, der ligesom farmand Luxus, er kåret i 1. kl.x.

Planen er selvfølgelig at bruge nogle mindre hingste på hende når den tid kommer, men i mellemtiden vil jeg bare glæde mig til at udstille hende og lære hende bedre at kende.

I starten af juni var det så tid til det årlige Roskilde Dyrskue. Jeg havde for første gang i mit liv, tilmeldt med pony, camping og hele molevitten. Steffen og Papaya skulle med derop og bo og vi glædede os sådan, så selvom Gucci stadig ikke var helt normalt gående endnu, så tog vi hende med alligevel for oplevelsens skyld.
Vi tog derop om torsdagen og indlogerede os, og lige som vi var gået op for at putte ponyerne for natten, så fik vi besked fra Søren og Jette's nabo at Cindie havde folet!
Jette og jeg besluttede straks, at selvom klokken var mange ville vi køre den lange vej ned og se føllet med det samme.
Og Cindie havde søreme leveret varen og givet mig en dejligt kraftigt silver black hingsteføl! Det var for mørkt til at tage billeder, men dagen efter sendte Jette's nabo dette billede:

Den skønne fyr er kommet til at hedde Shady Acres Silver Moon, idet hans helbror fra sidste år, var sort og hed Black Moon.

Dagen efter var det tid til bedømmelserne. Gucci gjorde det bedste hun kunne med hendes hæmmede bagpart, og hun fik da også fuldt forståeligt hug for hendes bevægelser i beskrivelsen, men lykkedes alligevel at få fine 22 point, så vi var meget tilfredse.

Ellers hyggede vi os bare gevaldigt hele weekenden! Papaya var fyr og flamme. Vi havde lånt en campingvogn, men har allerede nu skaffet os vores egen, så vi kan komme afsted igen næste år.
Det var en meget glad, beskidt og træt Papaya vi havde med hjem i bilen om søndagen.

Vi glæder os allerede til Roskilde Dyrskue 2016!

Både Pamela og Tamelone var først sat til at skulle fole i Juli. Men allerede kort efter vi kom hjem fra Roskilde, begyndte Pamela at sætte yver for alvor.
D. 15. juni var jeg overbevist om at nu var det nu. Hun stod med vokspropper om eftermiddagen og i løbet af aftenen begyndte mælken at løbe og løbe.
Jeg gik ud til hende og sad med hende i boksen. Hun gik en del rundt og mælken blev ved at løbe. Når jeg forlod boksen begyndte hun at stresse, så jeg blev der hele natten og ventede og ventede.
Endte med at sove derude og intet skete. Steffen sneg sig til at tage et billede af mig, tidligt om morgenen da han tog afsted på arbejde.

Dagen efter måtte jeg tage på arbejde, så jeg var overbevist om at hun ville fole mens jeg var væk. Hun blev på boks, og jeg allierede mig med naboer og venner der kom og kiggede til hende i løbet af dagen. Hun valgte dog at vente til jeg kom hjem den aften, men så skete der også endelig noget.
Folingen gik bare lige efter bogen, og jeg havde sat mig for at filme det hele fra start til slut, så jeg fik en super film med en helt standard foling.
Det er lykkedes mig at uploade filmen på min Facebookside, men i skal ikke snydes for nogle billeder her.

Pamela fik et super nuttet og meget lille hingsteføl. Han er kommet til at hedde Shady Acres Perfect Player. Han er allerede solgt, idet min svigermor har reserveret ham som selvskab til hendes elskede lille Yellow.
Hun har også en svaghed for lille Players mor, så det faldt vist helt naturligt at det var ham, der skulle være Yellows fremtidige følgesvend.

I modsætning til Pamela, viste Tamelone ingen tegn på snarlig foling, men ligesom hende valgte hun at fole 2½ uge før tid.
Så to dage efter Pamela havde folet, kom jeg hjem fra arbejde og så at Tamelone rendte rundt med en skønt lille silver føl ved siden, ude på folden.
Jeg løb ud og fik fat i hende og guidede hende og føllet ind i boksen, så jeg kunne give hende lidt mad og få kigget nærmere på føllet.Det viste sig at være et skønt lille silver brown hingsteføl, med det yndigste hoved, og således havde vi lavet hattrick med 3 ud af 3 mulige sølvføl.
Dette 3. sølv hingsteføl kom selvfølgelig til at hedde Shady Acres Silver Tristar!

I Juni måned holdt vi også vores første Sankt Hans aften på gården. Det blev en rigtig hyggelig aften, med bål, god mad og pony-hygge.

Det skulle så have været føllene for i år, da jeg ikke regnede med at Zilver var i fol.
Hun kastede jo sit føl da hun var 3 måneder henne, sidste sommer, og jeg lod hende istedet gå med Waldo, men da hun så viste brunst igen da vi kom hjem fra ferie d. 1. november, tog jeg hende ud af stoddet, og regnede ikke med at der blev føl i hende så.
Det viste der sig så alligevel at være, og føllet kan derfor have termin så sent som 1. oktober!
Zilver er dog så småt begyndt at sætte yver så jeg håber hun kommer et par uger før tid og måske spytter ud midt september istedet. Det ville da være dejligt. Spændende bliver det ihvertfald!
Zilver ser forresten forrygende ud denne sommer og bærer sin drægtighed smukt. Jeg måtte derfor lige have taget lidt opstilllingbilleder af min yndlingstøs!

Nå men tilbage til juni måned, der sluttede af med Mountain and Moorland sommer showet. Her havde jeg egentlig tilmeldt både Silke og Fanny, men jeg synes ikke Fanny var klar, så jeg endte med kun at tage Silke med.
Hun gjorde det super flot til hendes første show, og blev nr. 2 i klassen efter en smuk welsh hoppe. Hun fik rene 8'taller og dermed flotte 40 point. Dette på trods af at hun var ret overbygget og lidt ranglet at se på.
Men hun var rigtig dygtig og jeg glæder mig allerede til at udstille hende igen.

Næste show på programmet var Gørlev Hesteskue. Her havde jeg tilmeldt Blondie og hendes barnebarn Pumpkin.
De var rigtig søde begge to, men desværre ret overvægtige. De klarede det dog flot til trods. Pumpkin fik fine 22 point og Blondie fik 23 point og en super flot beskrivelse!


Goldhoppe, Stjernens Mini-Blondie, 14 år


Barnebarnet, Lille Ensteds Pumpkin, 3 år

Jeg mønstrede også Dina's vallak, Farmens Filur. Han klarede det super godt, men måtte efter mange runder i front, så sig slået i aller sidste øjeblik under oprangeringen, da han desværre løb tør for energi.
Vi havde alt i alt en super dejlig og MEGET varm dag. Papaya var som sædvanlig med, og hyggede sig med is, hoppeborg, legetøjs-boder og meget mere.
Vi glæder os til næste år!

2 uger senere var det tid til den årlige hoppekåring.
Det var egentlig slet ikke planen at jeg ville have tilmeldt nogen i år, men Pamela så bare så godt ud, og folede jo 2½ uge før tid, så jeg endte med at tilmelde hende alligevel.
Hun var fyldt 15 år i år og var dermed veteran. Vi skulle op imod en super smuk sort standard hoppe, der allerede var kåret med 1. premie og KROON i Holland.
Så da vi blev oprangeret på fløjen blev jeg meget glad og overrasket. Vi fik en super beskrivelse, men desværre "kun" 40 point og dermed ingen 1.kl. Ingen andre mini'er var kommet i første klasse, så vi skulle dyste med klassevinderen fra de 5 års og ældre mini hopper, der havde fået samme point som Pamela, for at se hvem der blev Bedste Mini Hoppe.
Igen i år løb vi med denne titel og kunne dermed tage de fine vandrepokaler med hjem igen. Jeg har nu tre af de hopper der står opførst på denne pokal, og en 4. som jeg låner et par år.
Ingen af mini hopperne i Jylland fik lige så høje point, så Pamela er den bedst bedømte mini hoppe til dette års hoppekåring på begge sider af broen.
Vi er super glade for Pamela's flotte resultat, men det skal ikke udelukkes at jeg kunne finde på at stille hende igen en dag, hvis hun ser lige så godt ud som hun gjorde i år, da jeg synes hun er en rigtig god mini, med super bevægelser, og som fortjener at komme i 1. kl. Håber ihvertfald snart det bliver muligt at se en mini champion igen. Det er vist 4 kåringer siden vi sidst havde en her på Sjælland.


Pamela of Duke Stable - 2.kl.Ax - Bedste Veteran og Bedste Mini 2015

I år har jeg haft en hel del fremmede hopper til Waldo. De er næsten alle scannet drægtig efter første forsøg.
Så dejligt med en super erfaren og professionel og ikke mindst fertil hingst. Så går det hele meget lettere.

Waldo har haft 8 fremmede hopper foruden mine egne, så han har haft rigeligt at se til.
Ved næstre opdatering vil jeg opdatere bedækningssiden med alle dette års bedækninger. Både mine egne samt alle de fremmede hoppers.

Som jeg skrev sidst kastede Blondie jo desværre sit føl helt tilbage i februar. Havde ellers glædet mig meget til det føl, men Blondie havde det godt og det var det vigtigste.
I år har hun så gået med Kate's skønne lille hingst Bakkegaard's Kong-Arthur. De har hygget sig gevaldigt, og hun er scannet drægtig, så det er dejligt. Hende og Arthur går nu sammen resten af sommeren og hygger sig her hos os.
Samtidig går Bamse og hygger sig med Kate's hopper ovre hos hende.

Om et par dage får jeg scannet de sidste hopper. Kun et par mangler jeg at få i fol, så de får deres sidste chance nu her. Jeg har helt ikke lyst til at få lige så sene føl som Zilver skal have i år!

I slutningen af Juli, efter der var blevet slået wrap, fik jeg også endelig hegnet det store stykke mark, med stor hjælp fra min søde veninde Lena.Så kunne alle ponyerne endelig komme ud og græsse på de sidste 3 hektar af vores grund. Det var som altid skønt at se dem rende rundt. Har ikke fået sorteret billeder fra dagen hvor de blev lukket derud endnu, så her istedet et par billeder fra foråret af nogle af mine ponyer der nyder deres fold.

Ved ikke om jeg har husket det hele, men der mangler helt sikkert stadig lidt opdateringer på nogle af siderne, nogle af ponyerne får snart lidt flere billeder, Waldo's afkom opdateres osv. når vi når til næste opdatering.
Indtil da vil jeg bare sige på gensyn med lidt dejlige stemningsbilleder her fra vores elskede: Egegården!

Næste udstilling bliver Store Hestedag om en uges tid. Her har jeg tilmeldt Yesmine, Yesterday og Silke.
Ugen efter står den på Gørlev Plageskue, hvor Silke skal luftes igen sammen med Fanny.
Og ellers går vi bare og venter på at Zilver skal fole.

_________________________________________________________________________________________________

27. Marts

Nå så er det på tide med endnu en opdatering!

Året startede i januar med at jeg tog et smut til Holland sammen med tre søde svenske tøser.
Anneli, Mia, Nina og jeg havde en skøn tur, hvor vi udover at tage til den årlige hingstekåring, også tog rundt og besøgte lidt forskellige stutterier.
Hingstekåringen var som altid et stort tilløbsstykke og et flot show.
Vil helt sikkert tilbage og se det igen, men har også overvejet at tage til forbesigtigelsen i december et år.
Kunne være spændende at se hvad der bliver frasorteret.

Nå men udover det er der også flyttet lidt flere ponyer har i det nye år.
York har jo længe boet hos vores nabo, som selvskab til hendes rideheste, og han er nu officielt blevet permanent beboer der.
Det er han blevet sammen med lille Trouble, så de to er nu bedste venner.

Derudover er de sidste af føllene fra sidste år blevet solgt. Altså bortset fra de tre piger jeg har beholdt selvfølgelig.
Således er Trixiebelle, Power og Black Moon alle flyttet hjem til Charlotte, som i mange år har drevet et rideterapicenter med Islandske heste.
Hun skrev til mig da hun var på udkig efter nogle mini'er som kunne bruges til de små børn samt dem der ikke nødvendigvis havde lyst til at ride, men som stadig kunne have gavn af omgangen med heste.
De tre små venner skal derfor fremtidigt fungere som terapi-ponyer, og Charlotte har desuden planer om at lade dem indgå i en lille cirkus-gruppe, hvor de ksla lære diverse tricks osv.
Jeg er ovenud lykkelig for at have fundet sådan et skønt hjem til mine små basser.

Dette betyder så også at salgssiden er helt tom, idet jeg ikke har nogen ponyer til salg i øjeblikket, men der er selvfølgelig nye føl på vej i år, og en del af dem vil blive til salg.
I mellemtiden har min veninde Kate har et par mini shettere til salg, så jeg har smidt lidt info om dem på salgssiden.

D. 9. februar kom jeg hjem for at fodre hestene og fandt Blondie liggende helt fladt ude i mudderet!
Mit hjerte sprang op i halsen, for hun havde virket lidt trist de sidste par dage, og jeg var begyndt at tage hende ind og fodre hende osv.
Jeg var skrækslagen, og troede hun var død. Jeg spurtede henover folden og da jeg nåede frem til hende løftede hun heldigvis hovedet og sprang op med det samme.
Hun spiste glad et hestebolche og så trak jeg hende ellers ind i løsdriften hvor jeg har en boks inde.
Da jeg kom ind i lyset med hende, kunne jeg se der hang fosterhinder ud bagtil. Pis tænkte jeg, og regnede med at hun havde aborteret og var ved at smide efterbyrden.
Jeg lod hende blive i boksen og begyndte at fodre de andre, men hun blev ved at lægge sig. Hun pressede stort set ikke men lå bare flad på siden hele tiden. Rejste sig for så at smide sig igen.
Jeg prøvede at hjælpe ved at trække forsigtigt, men det rokkede ikke rigtig noget.
Til sidst besluttede jeg at stikke hænderne i hende og der kunne jeg så mærke at føllet stadig var derinde.
Brød hinderne, fik fat i benene og hjalp så Blondie med at få hevet det ud. Et lille hoppeføl.
Øv øv øv og øv... havde glædet mig så meget til det føl!!
Blondie var selvfølgelig rigtig ked, men kom sig heldigvis over det i løbet af et par dage, og hun friskede op næsten så snart føllet var kommet ud.
Når jeg tænker tilbage var det faktisk i flere måneder hun havde været lidt mærkelig. Ville ikke altid have sine hestebolcher, holdt sig nogle dage meget til sig selv osv. og de sidste par uger op til havde jeg bidt mærke i flere gange at hun var helt våd på den ene side, som om hun havde ligget ned i mudderet.
Så jeg tror bare det har været en dårlig drægtighed. Hun ser ihvertfald bedre ud nu end hun har gjort i mange måneder, og jeg er blot lykkelig over at der ikke skete hende noget.
Så håber jeg bare at det lykkes at få et dejligt føl efter hende næste år istedet.

Nå men nu til lidt gladere nyheder.
I slutningen af februar tog jeg til det årlige Mountain and Moorland Winther Show.
Med mig havde jeg Zilver og lille River.
River var vokset noget fra hinanden siden jeg tilmeldte hende, men hun så stadig rimelig godt ud.
Zilver så dejlig ud efter min mening.
Den første i ringen var lille River. Hun var lidt fræk og stejlede lidt foran dommeren, ville ikke helt trave da vi skulle trave på ring osv. men dommeren kunne rigtig godt lide hende, og endte med at sætte hende på fløjen i holdet af 6 små 1 års hopper! Hun fik fantastiske 42 point, hvilket jeg selvfølgelig var meget stolt af!

Så var det Zilvers tur. Hun opførte sig eksemplarisk og fik som forventet siden sædvanlige 37 point.
Jeg synes stadig hun sagtens kan trække et par point mere, især når hun er i så fin stand som hun er nu, men det er vist kun mig der synes det. Ha ha.
Hun blev til gengæld udtaget til Bedste Vinterpels. Og søreme om hun ikke gik hen og vandt den!!

Så alt i alt blev det en fantastisk start på udstillingssæsonen, hvor jeg høstede mange fine ærespræmier!

Nu går jeg så bare og venter og venter på at de første føl skal se dagens lys. I kan se de forventede føl på siden med Bedækninger.
Yesmine er den første der har termin, men både hende og Gucci er så småt ved at vise antydningen af et yver nu. Der er dog en måneds tid endnu til termin, så jeg må væbne mig med tålmodighed.
Jeg har tilmeldt Blossom til Dorthealyst Plageskue, selvom hun mest af alt ligner et får der ikke er blevet klippet i 3 år, lige for tiden.
Kunne dog ikke dy mig for at se Martin Blochs ansigtsudtryk når han ser hendes fine blå øjne hehe.

Og så går jeg i disse dage og overvejer om dette endelig skulle være året hvor jeg tilmelder til Roskilde Dyrskue.
Har fået lov at låne en campingvogn, og Steffen har sagt han gerne vil tage med, så jeg tænker at tilmelde Gucci. Havde ellers overvejet at tilmelde Yesmine, men sidste år var hun 100 år og en sommer om at smide vinterpelsen, så vil helst ikke riskikere at troppe op med en ulden pony til Roskilde.

Endelig er træningen af Wilbert rigtig sat ind nu, så han kan blive klar til årets hingstekåring.
Det har været noget værre bøvl med DNA'en da laboratoriet vist havde glemt at hente hans fars DNA hjem fra Holland, men den skulle være der nu og det hele stemmer, så nu skal resultatet bare til hestedata, så jeg kan få tilmeldt!

Jeg vender tilbage med en update efter Dorthealyst, eller når der forhåbentlig snart kommer føl!

Husk også at følge med på vores Facebook Side.
Der vil komme "live-updateringer" under de folinger jeg er med til.

_________________________________________________________________________________________________

Året der gik 2014

Sidste år var et af de mest fantastiske!
Så mange skønne ting skete!

Det største var at efter jeg endelig fik job, kunne vi købe vores lille drømmested!
Dermed blev vi de lykkelige ejere af Egegården, hvor vi nu bor alle tre, sammen med vores katte og alle mine ponyer.

Rent udstillingsmæssigt var det meget begrænset hvad jeg deltog i, da vi havde rigeligt at se til med gården.
Jeg havde dog Cyselle med til årets hoppekåring, hvor hun klarede sig over al forventning.
Klassevinder og en flot kåring i 2.kl.A og endte tilmed som Bedste Mini Hoppe!
Så kunne jeg ikke have håbet på mere!


Nok fik jeg ikke udstillet meget i det forgangne år, men til gengæld fik jeg de mest vidunderlige føl!
Hele 11 stykker blev det til. 7 piger og 4 drenge!
Det var super svært at vælge hvem jeg skulle beholde, men endte med at beholde disse 3 små skønne piger.

x x

Shady Acres Baby Blossom xxxxxxxxxxx Shady Acres Cute Clover xxxxxxxxxxxxx Shady Acres Royal River


En del nye ponyer er desuden kommet til i årets løb, ligesom andre er blevet solgt.
Se under tidligere års nyheder nedenfor, for at se den fulde historie.

Nu er 2015 allerede godt igang og jeg håber det bliver endnu et super år med mange spændende oplevelser, skønne føl og forhåbentlig lidt flere udstillinger end sidste år.
Jeg vender tilbage snarest med en opdatering over årets første 3 måneder.


__________________________________________________________________________________________________________________________

Nyheder 2014

Nyheder 2013

Nyheder 2012

Nyheder 2011

Nyheder 2010

Nyheder 2009