Nyheder 2012

 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________

D. 31. December

Ja må opdatere lidt i etaper, da det jo er noget tid siden.
Men for at runde år 2012 af, tager vi lige et gennemblik på det der er sket siden sidste opdatering og indtil nytår.
Så må år 2013 vente lidt endnu.

Umiddelbart efter sidste opdatering var vi til materialeprøve med mine to drenge Bamse og Waldo.
Forberedelsen var jo mildest talt ikke optimal med Bamses uheld osv. men Tina gjorde det super og begge mine drenge bestod med en flot blå roset.
Nu er de forhåbentlig begge klar til hingstekåringen til maj.

Jeg har meldt mig til både dommer kursus og køre kursus, og i november var jeg så til første afdeling af dommerkurset. Det var rigtig spændende og nu går jeg og tumler med tankerne om jeg skal fortsætte efter intro delen er overstået. Der er både fordele og ulemper ved at blive dommer, så jeg må beslutte hvad der vejer tungest.
Ligesom dommerkurset består køre kurset oså af 3 omgange, hvor den første også lå i november. Jeg havde tilmeldt mig sammen med Gucci, som jeg gerne vil have tilkørt og evt. stille til materialeprøve næste gang.
Det var en super hyggelig dag med flot fremmøde og vi lærte vist alle en masse.

Den første weekend i december blev en travl en af slagsen. Om lørdagen kørte jeg hele vejen til Jylland med lille Soffie idet hun er solgt til Bergli Stud på shetlandsøerne, og jeg skulle derfor mødes med Owen Jones der skulle transportere hende. Det var en lang tur på næsten en uge, med diverse ophold, men hun klarede turen fint, og er faldet godt til på shetlandsøerne.

Lige inden afrejse tog jeg lidt billeder af hendes skønne hoved med de store smukke øjne:

Jeg glæder mig til at følge hendes videre færd, som avls og udstillingshoppe i moderlandet :)
Efter at have afleveret lille Soffie trygt i Owen Jones hænder, gik turen den lange vej hjem igen for at gøre Zodiac og Zita klar til M&M Christmas Show den følgende dag.

Om søndagen drog vi så afsted i bidende kulde.
Zita så lidt spøjs ud med hendes vintepels der strittede over det hele på nær på benene hvor den lå fladt ned, hvilket gjorde hende knap harmonisk at se på. Så har hun også en mærkelig stribe hår på røven der er længere og stikker op over det andet og får hende til at se underlig overbygget ud eller sådan noget. Jeg gjorde mit bedste med vand og en børste for at få hende til at se nogenlunde ud men ja hendes pelssætning gik nok lidt ud over hamonien hvilket hun også fik at vide. Hun var også en smule nervøs og anspændt men gjorde det generelt rimelig godt i ringen. Beskrivelsen var egentlig rimelig korrekt synes jeg med nogle få undtagelser, men synes nu at dommeren var noget nærig med pointene og at hun bestemt var mere end de 35 point værd :(
Havde ikke selv kameraet fremme men Janny var så sød at tage dette fine billede, hvor det er lykkedes mig at lægge hendes "røv-tot" nogenlunde ned :)

Senere var det Zodiacs tur, og synes selv han ser super godt ud for tiden. Han var nervøs og anspændt, og selvom han ikke var helt så slem som sædvanlig var han stadig lidt oppe og køre.
Hans bevægelser synes jeg ikke er de mest fantastiske for tiden. De er blevet en smule korte og stive i det, også derhjemme når han slapper af, så havde ikke de store forventninger på det område. Til gengæld synes jeg han er begyndt at fylde rigtig fint ud i hans dejlige harmoniske rammer. Og netop harmonien er en ting han altid har haft med sig omend rammerne længe har været knap udfyldte. Derfor var jeg bestemt ikke enig i at han savnede lidt mere harmoni. Ej heller at han skulle have tendens til underhals eller at han skulle være kort over krydset. Zita fik ligeledes at vide at hun var kort bagtil, hvilket jeg ikke er enig i. Bevægelses beskrivelse var jeg dog rimelig enig i.
Nå men han endte ligesom Zita på 35 point, så ikke den bedste dag rent udstillingsmæssigt, men til gengæld var det som altid en super hyggelig dag med godt samværd og en godt arrangement!

Igen fik jeg ikke selv taget nogle billeder, men Joan fangede dette billede af min lille dreng i sneen udenfor ridehuset. Ærgeligt at jeg ikke fik et opstillingsbillede af ham, så jeg kunne vise hvad jeg mener med hamonien, halsen osv. Nå men jeg må stille ham op derhjemme på et tidspunkt og tage nogle billeder.
Point, beskrivelser osv. er at finde på deres respektive sider.
Mht. til hans bevægelser, håber jeg bare det er vækst relateret. Han har jo hele tiden haft nogle rigtig gode bevægelser, så forhåbentlig vender de tilbage.
Jeg leger stadig med tanken om at tage ham med til kåring, nu hvor Lena ikke skal have Cornelius med alligevel, men det må komme an på hvordan hans bevægelser arter sig her til foråret.

Det var vist det for 2012. Jeg opdaterer videre kommer med nyheder fra det nye år snarest :)

______________________________________________________________________________________________________

D. 9. Oktober

Så er alle ponyer hentet hjem og er blevet indrettet på deres vinterfolde.
Cyselle er dog blevet i Ølby sammen med Bella, så de to kan hygge sig sammen og holde Nadia's gamle Mexi med selvskab.
De er forhåbentlig begge drægtige med Waldo, så blir spændende hvad der kommer af føl næste år.

Drengene er indrettet på deres vinterfolde hos Lenas nabo, og her kan de hygge sig uden forstyrrende damer i nærheden.

Zodiac og York går stadig sammen og hygger sig rigtig. De leger utrolig meget og det er skønt at se.

Waldo og Lena's hingst Shadow er de eneste han-køn tilbage hjemme hos Lena og de går med hver deres hopper og så med den store hoppeflok imellem dem.
Vi var lidt nervøse hvordan de ville tage det, da de begge er tændte herrer, men det går over alt forventning, og begge hingste formår at slappe af.

Som det kan ses har ponyerne ikke ligefrem tabt sig i Ølby :)

Ellers blir der trænet hårdt til materialeprøven. Det er dejligt at have travlt med noget så jeg kan få tankerne lidt væk fra Alberte og Melissa.
Havde desværre et uheld med Bamse. Det gik ellers så fint, men så en dag kom vi travende lige så flot, og pludselig knækker den ene af skaglerne, hvilket bevirker at den anden vipper ned og ender mellem bagbenene på stakkels Bamse der går helt i panik. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, men vognen skal han ihvertfald ikke have på lige foreløbigt, så både Waldo og Bamse må for lange liner her i weekenden.
Jeg er en klap-hat til at løbe med lange liner, og min nervøsitet ville nok bare ødelægge det helt, så Tina har været så sød at sige ja til at fremvise dem på lørdag. På trods af at hun slet ikke kender dem og ikke har trænet med dem, tror jeg stadig der er større chance for at de går igennem i hendes kyndige hænder end i mine der sikkert bare vil ryste af nervøsitet.

Kryds fingre for os :)

En masse nye billeder er det også blevet til af nogle af ponyerne: Zodiac, Zilver, Regina, York, Waldo og Bamse.

Både mor og søn ( Zilver og Zodiac) har nu altså nogle skønne skønne bevægelser, ligesom datter og søster (Zita) også har det.
Blir spændende med føllet efter Zilver og Waldo. Det må simpelthen blive super godt gående med de forældre!
Selv med alle de mange ekstra sommer kilo kan dejlige Zilver dælme stadig bevæge fusserne!

_______________________________________________________________________________________________________

D. 1. Oktober

En ulykke kommer sjældent alene!
Nu har jeg været forskånet større ulykker med mine ponyer siden jeg begyndte at avle tilbage i 2009.
Men forrige uge gik den ikke længere. Jeg var netop ankommet på Vordingborg Dyrehospital hvor jeg var i praktik, da Lena ringede og sagde at Alberte var meget syg.
Jeg ringede straks til vores dyrlæge Anders, og han ville komme med det samme, så jeg hoppede ud i bilen igen og kørte tilbage mod Lena.
Jeg nåde frem ikke lang tid før Anders, og gik med Lena ud på folden. Kunne hurtigt se at den var helt gal. Alberte lå ned og rejste sig ikke op. Hun kunne dog løfte hovedet for at spise en gulerod.
Heldigvis kom Anders hurtigt og konkludere hurtigt at hun var i chock, sandsynligvis pga. smerte. Hendes puls var på 80 (normal 32-36), hendes slimhinder var knaldrøde, hendes blodomløb var kompromiteret og lemmer og ører var kolde. Anders sagde at hendes chancer var virkelig dårlige. Han tog blod ud for at tjekke for fedtlever og det havde hun ikke, så tankerne kredsede om tarmene. Han sagde at han gerne ville give hende en chance og gav hende så en ordentlig dosis smertestillende. Kort herefter rejste hun sig, og vi fik langsomt fulgt hende hele vejen op til huset og ind i gården.
Jeg gik ud for at hente hendes bedste veninde Gucci så hun ikke skulle stresse over at være alene. Da jeg kom tilbage havde hun smidt sig igen og ville ikke op. Jeg gik ind for at ringe til Janny men kunne ikke få fat i hende og da jeg kom ud igen havde hun rejst sig selv. Hun gik lidt rundt og der gik ikke længe før hun begyndte at skrabe en del med forbenene. Da hun tidligere gerne ville spise både gulerødder og vitamin bolcher med stor appetit prøvede vi at få fat i noget wrap til hende for at se om hun ville spise lidt. Det ville hun ikke og var nu begyndt at svede lidt op. Ringede til Anders igen for at give en update og han sagde han var 1 time væk men ville komme så hurtigt som muligt. Mens jeg ventede på Anders fik Alberte det værre og værre. Hun gik ind i boksen og kastede sig. Jeg prøvede at tage hende ud og gå med hende og jeg gik og gik, indtil Alberte nægtede at gå forbi boksen. Hun ville kun ind og lægge sig. Det fik hun så lov til og Anders kom kort tid efter. Det var frygteligt at se hvor ondt hun havde. Anders og jeg blev hurtigt enige om at med en puls på næsten 100 og blå slimhinder i munden, så var hendes tilstand så kritisk at der ikke var meget at gøre. Anders var overbevist om at hun havde tarmslyng, og det faktum at vi slet ikke kunne smertedække hende, gjorde at det var en let beslutning at hun måtte få fred. Anders aflivede hende mens jeg holdt hendes smukke hoved.
Det var simpelthen en frygtelig dag. Og næsten endnu værre når det er en andens hest som man har ansvaret for.
Heldigvis har Janny bare været så sød og forstående hele vejen igennem. Hun har sågar tilbudt at jeg kunne låne en anden hoppe, hvis jeg stadig ville prøve at få et føl med Silbersee Luxus.
Smukke dejlige kærlige Alberte, som styrede flokken med en rolig bestemt hånd. Hvor er jeg ked af at have sagt farvel til dig og dit ufødte føl som jeg havde glædet mig sådan til.

Da jeg trak Gucci ind for at holde Alberte med selvskab, skulle vi forbi Lena's hingst Shadow. Her begyndte hun at spille op og sjatpisse en smule.
Hun har hele tiden gået lige op af Bamse uden at have vist noget. Hun har før vist en smule pjat overfor Shadow men når vi så har prøvet hende af, har hun afvist ham.
Nu viser hun brunst overfor både Bamse og Shadow. Er bange for at hun ikke er i fol længere og jeg så slet ingen føl får efter Luxus næste år.
Øv hvor er det bare surt :(

Og det er ikke de eneste kedelige nyheder.
Melissa havde i foråret en langvarende omgang forfangenhed, men vi fik endelig bugt med den. Hun har så fungeret nogenlunde men er blevet forfangen igen.
Vi har bedækket på hende hele sæsonen, behandlet hende osv. men det er ikke lykkedes at få hende i fol. Har desuden erfaret at hun også tidligere har været til hingst en hel sæson uden at komme i fol.
Herudover havde hun alle de klassiske tegn på EMS og Cushings. Unormale fedtdepoter, muskelfattig overline, forsinket fældning, gentagne episoder med forfangehed osv.
Så med al sandsynlighed ville hun vedblive at blive forfangen, med mindre hun levede sit liv på boks/jordfold med halm og roepiller og dette er ikke et rigtigt hesteliv i min verden. Jeg tror desuden hun allerede havde drejet hovben på højre forben da hun vedblev at halte på dette ben. Hun var på smertestillende i flere uger uden nogen synderlig effekt. Så endelig besluttede vi at sige farvel til hende.
Det er en beslutning der har været undervejs længe og er glad for at flere støttede mig i min beslutning om at det var det rigtige at gøre, da det bestemt ikke var nogen nem beslutning.
Det er bare utrolig hårdt, når nu det med Alberte skete lige oveni.
Jeg trøster mig med at de to nu kan følges ad til de evige græsmarker.
Men hvor er det altså bare trist! Smukke skønne dejlige Melissa, med det mest perfekte temperament og et hjerte af guld!
Havde i den grad glædet mig til nogle skønne føl efter denne fantastiske hoppe og mange år sammen med hendes dejlige venlige rolige gemyt endnu.
Men det skulle ikke være :(

Nu håber jeg i den grad at ulykkerne er forbi for mit vedkommende i denne omgang!

Det er jo længe siden jeg har opdateret sidst, så der er da heldigvis også sket andre ting end rene ulykker.
I august var jeg en tur i Holland for at overvære det Internationale Show. Jeg kørte derned samen med Hanna og vi havde en super hyggelig tur.
Der var rigtig mange utrolig smukke ponyer. Og turen gav også et rigtig hyggeligt gensyn med min lille Zodiac's farmand, Kerswell Sorcerer der blev klassevinder.

Jeg har taget utrolig mange billeder til showet og har uploadet dem alle på facebook.
Har oprettet en side derinde med mit lille stutteri, som alle er selvfølgelig er meget velkomne til at "synes godt om" hvis de vil følge lidt med.
Jeg vil for fremtiden uploade de fleste af de store billed serier på denne side.

Shady Acres på Facebook

Tamelone er også kommet hjem fra sit stævnemøde med Stjernes Mini-Pachal, som hun nu er scannet drægtig med.
Gucci var der straks til at tage godt imod Tamelone og forklare hende hvor skabet skulle stå:

Den første weekend i september var vi til Føl- og Plageskue i Roskilde, hvor jeg havde tilmeldt Zodiac og York.
Op til showet havde jeg ikke de store forventninger da jeg synes de manglede lidt fylde begge to, men de sidste 1-2 uger inden showet gik det stærkt, og synes de så ret flotte ud begge to da vi skulle afsted.
York regnede jeg dog ikke så meget med, da han selvom han har fået virkelig godt indundergreb i skridten stadig er en smule, kort i traven, og så synes jeg han er noget vid bag i skridt, ihvertfald nogen gange.
Og efter at have set konkurrenterne som alle var store standard hingste, regnede jeg faktisk med den velkendte sidsteplads.
Så da dommerne kaldte ham op på 2. pladsen var jeg virkelig overrasket!
Men den var god nok... han skridtede og skidtede derudad og fulgte på trods af sine korte ben faktisk med de store fyre. Dette kommenterede dommerne også og gav ham et flot 9-tal i skridt.
Kunne se at de først havde skrevet 8, men de må have ændret det underoprangeringen da de kunne se hvor godt han fulgte med de store fyre hvilket de var meget imponerede over.
39 point blev det til i alt, så lidt ærgeligt at han ikke lige hev det sidste point hjem til en rød roset, men rigtig flot af min lille fyr alligevel.

Herefter var det Zodiacs tur. Jeg tog ham ud i rigelig god tid i et fortvivlet håb om at få ham til at falde til ro inden vi skulle ind i ringen.
Men lige meget hvad var han bare totalt oppe og køre. Han hoppede og dansede og trippede rundt. Og havde utrolig travlt med at vise han var hingst, samtidig med at han virkede nervøs over alt påstyret, på trods af at han nu har været i byen så mange gange! Nå men helt fortjent fik han kun et 6-tal i skridt da han bare var så anspændt at han nærmest stavrede afsted. Dommerne kommenterede dog også at han nok skridtede bedre når ikke han var så anspændt. Nå men til gengæld fik han et 8 tal i type hvilket jeg er glad for og dommerne kommenterede på at han var i rigtig god kondition. Han fik kun 7 i bygning da de synes han var lidt lang af midstykke, hvilket jeg dog ikke var enig i. Jeg synes han er utrolig harmonisk og tror at når han er fyldt færdig ud blir han en rigtig smuk hingst.

De små hove som både Zodiac og York fik en kommentar omkring er jeg heller ikke enig i. Synes ikke det er fair at mini'erne skal have samme store plader som standarderne.
Og egentlig synes jeg det er en underlig kommentar, det med "for små hove". For i avlsbeskrivelsen står der jo ikke noge steder at de skal være store. De skal bare være stærke, åbne og runde. Og det har de begge og i en naturlig størrelse der passer til deres egen størrelse. I realiteten ville en shetlænder jo aldrig kunne klatre rundt på klipperne på shetlandsøerne med de kæmpe tallerkner som nogle ponyer render rundt med. Bare nogle af mine strøtanker omkring kommentaren "små hove" som mini'erne næsten altid får med i bagagen til de danske skuer.
Men ja vi blir jo aldrig enige allesammen, og det er da godt at folk kan lide forskellige ting, ellers ville verden blive et kedeligt sted :)

Nå men Zodiac endte som forventet med sine sædvanlige 35 point og undgik derfor endnu engang med nød og næppe at få en grøn roset :)
Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre for at få ham til at slappe af. Det er så frustrerende når jeg ved at han har nogle rigtig gode bevægelser, at jeg så aldrig får dem vist ordenligt. Har fået foreslået at jeg putter Mentholatum i hans næsebor næste gang da det skulle gøre således at han ikke kan lugte alle de dejlige hoppe dufte!
Så det må da være et forsøg værd. Tror jeg vil tage ham med til Juleshowet i December og se hvordan han er der, hvor sommer hormonerne forhåbentlig har lagt sig lidt.

Næste udflugt med ponyerne bliver dog den årlige materialeprøve. Jeg har tilmeldt mine to drenge, Waldo og Bamse.
Waldo er blevet bedre, men er stadig ikke helt normalt gående. Han virker dog ikke til at have ondt, så er så småt begyndt at træne ham i de lange liner, og så dropper vi vognen indtil videre.
Bamse er nået endnu længere og er allerede for vogn.

Er utrolig stolt over hvor flot han har klaret det, når udgangspunktet var en hingst der bukkede af skræk da han fik træningsgjorden på første gang og som satte sig på røven bare man rørte hans bagpart.
Nu er han bare blevet så dygtig. Og efter 4 ugers praktik uden megen tid til træning, vil de næste uger inden materialeprøven gå med at træne ham og Waldo.

Soffie som jeg ellers troede jeg havde fundet en køber til er stadig til salg. Køberen skulle have betalt depositum 1. august, men da jeg skrev til hende for at give hende kontonummer osv. så var hun pludselig ikke til at få fat i. Hun har ellers hele tiden virket utrolig seriøs og reel, og vi har skrevet meget sammen om vidt og bredt. Synes det er utroligt at man ikke engang kan få sig selv til at skrive en besked om at man har fortrudt. Især når jeg var så sød at skrive reserveret på mine annoncer. Forstår simpelthen ikke at folk er så samvittighedsløse.
Nå men hun er stadig til salg, så jeg håber at finde et rigtig godt hjem til hende.
Et par ponyer mere har jeg været nødsaget til at sætte på salglisten, da der desværre ikke ser ud til at være de store udsigter til at jeg får job i den nærmeste fremtid. Det har været utroligt svært for mig at vælge, men kunne ikke få mig selv til at gå af med nogle af mine dejlige avlshopper, så valget faldt på Zita og York. To ungdyr som jeg ellers havde glædet mig meget til at følge.
Zita er rigtig smuk og har et dejligt blidt sind. Jeg tog hende med over på en fold sammen med hendes veninde Phoebe, for at Lena og jeg kunne tage nogle gode salgsbilleder, og hun bare fløj henover jorden!
Stod helt og fortrød at jeg havde valgt at sælge hende. Jeg håber meget at finde et hjem til hende hvor hun kan blive udstillet. Udover hendes fantastiske bevægelser har hun også en skøn lys farve, kridhvid man og hale i overdådig mængde og så er hun bærer af mushroom genet og vil derfor kunne avle mushroom/sølvtonede føl :)

Lille York synes jeg jo også er et spændende hingsteemne, med super type og bygning og en interessant afstamning. Jeg håber at kunne finde en køber der vil beholde ham som hingst og forsøge at fremstille ham til kåring.
Se alle tre ponyer til salg på salgssiden.

Flere af ponyerne har desuden fået nye billeder så kig rundt på de forskellige ponyers gallerier.

________________________________________________________________________________________________________

D. 20. Juli

Tiden suser afsted!

Gucci og Alberte er kommet hjem igen, så nu kommer der forhåbentlig 2 dejlige Luxus føl næste år.
De er blevet bedste venner de to!

Alberte er en utrolig smuk hoppe, og jeg har fået lov at stille hende til kåring igen næste år, da jeg tror hun kan klare sig bedre end de 38 point hun tidligere er blevet tildelt.
Så hvis vi kan få slanket hende lidt når hun får føl, så kommer hun med næste år. Der har jeg alligevel ikke selv nogen af mine egne der skal med.

Til Skt. Hans var jeg til Mountain and Moorland For Fun Show.
Jeg havde Bamse, Waldo og Zodiac med.
Zodiac så lidt spinkel ud, så havde ikke de store forventninger til hans kritik selvom det var samme dommer som gav ham 42 point i november.
At han så også var helt oppe og køre og trippede rundt, gjorde at han helt forståeligt kun fik 34 point men med en rigtig fin og korrekt beskrivelse. Ved snart ikke hvad jeg skal gøre for at få ham til at slappe af når vi er i byen.
Når vi træner herhjemme er han sød, nem og rolig. Det må være hormonerne der koger over når vi kommer i byen.


Nå men herefter var det de to voksne gutters tur. Jeg havde lokket Jette til at mønstre Waldo, men da hun gik med ham og varmede op kunne jeg se at det var helt galt med hans bevægelse.
Jeg havde godt lagt mærke til at han havde knap så meget indundergreb og var knap så smidig derhjemme på folden, men regnede med at det bare var lidt stivhed pga. de mange bedækninger.
Nå men nu hvor en anden gik med ham kunne jeg se at han må have lavet et eller andet dumt stunt, for Jette, Lene og jeg var enige om at det var som om han var stiv eller øm i venstre side oppe omkring hoften eller krydset.
Nå men jeg endte med at trække ham da jeg ikke synes det ville være fair mod ham at skulle bedømmes med en skade. Nu får han lidt fred og ro, og så tror jeg at jeg vil få en kiropraktor til at se på ham.
Men lille Bamse skulle jo stadig i ringen og bedømmes. Han var bare så super sød hele dagen, lige indtil en kæmpe Welsh hingst der skulle deltage i samme klasse kom ind i ridehuset. Den brød han sig bestemt ikke om og hidsede sig noget op. Var bange for at det ville få dommeren til at synes at hans skridt var for kort og trippende, men det gik åbenbart rigtig fint alligevel. Han blev godt nok oprangeret som nummer 3 af 3, men fik flotte 41 point! Samme point som nummer 2 i holdet og kun et point mindre end den super smukke welsh hingst der tog fløjen med 42 point, og senere blev Best in Show!
Han var generelt rigtig dejlig at have med i byen så det var bestemt ikke sidste gang tror jeg. Nu er jeg så småt gået igang med at træne ham til materialeprøven. Håber jeg kan nå at tilkøre ham. Waldo når nok kun for lange liner indtil videre afhængig af hvad kiropraktoren siger.

To nye skønne damer er også kommet til.
Jeg har været så heldig at få lov at købe Trix og Tamelone v. Stal Poldervreugd som jeg forelskede mig i da Lena og jeg var på Stutteri Tour og besøgte Anette og Jørgen, Stutteri Hedegårde, sidste sommer.
Begge de dejlige damer er kåret i 1. kl og har nogle fantastiske bevægelser som jeg lægger stor vægt på. Tamelone er desuden Medium Champion og Overall Reserve Champion. Hun er mor til Lenas nye hingst Hedegårdes Shadow der blev avlsgodkendt med 42 point samt blev medium champion til årets hingstekåring. Trix og Tammy har samme far og deres halvbror Pericles v.h. Wald med samme far er ligeledes kåret i 1. kl og blev desuden både Mini Champion og Overall Reserve Champion til kåringen. Ud af kun 5 stillede afkom har Pericles allerede 2 døtre i 1.kl samt en kåret søn i 2.A. Så jeg synes det tegner til at være nogle rigtig gode linier at avle på.
Tamelone er 88 cm og Trix er 86 cm. De er begge avlet på betydeligt mindre ponyer så forventer at de vil kunne avle små mini.

Trix er kommet ind til Bamse, og Tammy er kørt en tur op til Stjernens Mini-Paschal der jo blev kåret i 1.kl. med flotte 43 point i år, samt blev både Mini Champion og Overall Reserve Champion.
Det håber jeg selvfølgelig der kommer nogle skønne føl ud af næste år.

Til gengæld har jeg overgivet mig og ladet Nadja købe Bella.
Det var ellers ikke meningen at hun skulle sælges, men Nadja har jo haft hende og Cyselle gående som selvskab til hendes gamle pony Mexi, det sidste års tid, og hun har forelsket sig meget højt i de to tøser.
Så ja nu får hun lov at købe Bella, dog beholder jeg føllet. Når jeg får en aftager for Cyselle i samme farve, skal Nadja desuden også have lov at købe hende hvis hun vil.
Lille Soffie er nu også reserveret, så hvis alt går vel rejser hun til Jylland når hun er gammel nok.

For et par uger siden tog Lena og jeg til Gørlev Hesteskue
Vi havde tilmeldt de to halvsøskende, min Stjernens Gucci-Rush og Lena's lille bitte Stjernens Mini-Mie, der begge er efter den tysk ejede hingst Whitalis Color Contrast.
Begge hopper var meldt til hoppekåring så vi synes at dette lille skue der ligger en uge inden hoppekåringen var en god generalprøve, da ingen af hopperne havde været udstillet før.
Planen var at Gucci skulle være slanket men det nåede jeg simpelthen slet ikke så hun var mildest talt bolle fed. Inde til fremvisningen kunne jeg høre lidt af hvad dommerne sagde og det lød overvejenede positivt, og da det sidste jeg hørte Jan Bjørnshøj sige inden jeg forlod ringen var "23 point" ja så var jeg jo lykkelig. Men man skal som sagt ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, så jeg skulle nok ikke have strålet og sagt til alle og enhver at jeg mente dommerne ville give hende 23 point, for til oprangeringen gik hun helt død og skridtede super dårligt, så hun endte med at blive trukket et point og gik 2. sidst. Kunne se på hendes kritik at de 23 point var streget ud og der var skrevet 22 istedet. Nå men de 22 point hun endte på var dog heller ikke mere end jeg havde turde håbe på hjemmefra når hun er så fed. Så jeg var generelt godt tilfreds.

Lille Mini-Mie på bare 79 cm som ikke bare er Gucci's halvsøster men som også er datter af min dejlige Melissa, gik det rigtig godt for. Vi havde været lidt usikre da vi synes hun er lidt kort i sine bevægelser og var det seneste stykke tid også begyndt at blive en smule vid bag. Men dommerne var fuldstændig vilde med hendes smukke type og bygning, som også var det Lena virkelig faldt for. De sagde at hvis hun havde været lidt bedre gående så havde hun fået 24 point, men hun endte med flotte 23 point!

Ugen efter var det så tid til hoppekåringen. Jeg havde efterhånden fortrudt at jeg havde meldt Gucci til istedet for at vente til hun har føl ved siden næste år, men da jeg fik at vide fra udstillerne i Jylland at dommerne slet ikke var spor hårde ved de fede ponyer som de ellers var sidste år, ja så begyndte jeg at tro at hun måske ville have en chance for at få en okay kåring.
Men at det skulle gå så godt som det gjorde havde jeg slet ikke turde drømme om.
Ligesom til Gørlev var Gucci bare så nem og rolig hele dagen. Hun gjorde lige som jeg bad om, og i modsætning til Gørlev så bevægede hun sig meget bedre. Hun trådte godt indunder sig i skridten og fløj afsted i traven.
Da vi så skulle ind og oprangeres blev hun søreme sendt op på fløjen og blev bedste 5 års og ældre medium hoppe, efterfulgt af Lenas dejlige hoppe Patroness.
Dommerne var rigtig vilde med hende og hun fik flotte 43 point og blev kåret i 1.kl. som en eneste i holdet. Dette gav en billet til medium championatet hvor hun var så heldig at gå hen og blive Medium Reserve Champion!!
Fantastisk oplevelse!!!

Tusind tak til Stutteri Troldheksen og Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark for de fine ærespræmier!

Herefter var det mini hoppernes tur og her var det lille Mini-Mie's tur i ringen.
Lena havde fået Tina til at mønstre hende og det gik bare super godt, og ligesom Gucci gik hun meget bedre end til Gørlev.
Og søreme om den lille fis ikke endte med en smuk rød roset og kåring i 1. kl med 42 point!!
Håber Melissa kan give mig nogle afkom der er lige så skønne som lille Mie :)

En helt igennem fantastisk dag!!!
Og stort tak til min søde svigermor fordi hun kom og hjalp os med ponyerne!

Et par hopper mere er desuden kommet til bedækning. Waldo har for et godt stykke tid siden fået besøg af en palomino broget hoppe, Sæbygårs Bella, og for et par uger siden kom den smukke Mabel K så på besøg hos Bamse. Bamse skulle egentlig ikke tage imod bedækninger udefra da han jo går hjemme hos Lena, men vi forbarmede os og kunne ikke nægte en så smuk hoppe som Mabel et lille stævnemøde ;)
Er sikker på de to vil kunne lave en smuk smuk lille følle!
Se alle stutteriets, samt fremmede bedækninger for 2012, på bedækningssiden.

Her er Bamse sammen med Mabel og hilser pænt på nogle af damerne på den anden side af hegnet.

Han er bare en helt igennem nem og dejlig hingst.
Har fået lidt info og billeder af en del af hans afkom fra Sweitz og Frankrig, så hans afkomsside er nu opdateret.
Har desuden lavet et lille album hvor der vil komme billeder af Bamse og hans damer.

Lena og jeg har jo så småt tilredet Gucci, og i vinters da jeg var i Holland til hingstekåringen købte jeg også en lille bitte sadel.
Her sidste weekend fik Papaya så endelig indviet den ordentligt.
Gucci opførte sig som om hun aldrig havde lavet andet og lille Papaya både skridtede og travede, og det kunne næsten ikke gå hurtigt nok.
Glæder mig til at lille pigen kan deltage i de engelske rideklasser - "lead rein" til M&M showene, måske allerede til næste år. Det bliver bare super sjovt tror jeg.

Opretter et lille album - Papaya og Gucci - i galleriet, hvor jeg vil opdatere med nye billeder af de to efterhånden.
Næste projekt blir så at tilkøre Gucci, så det forhåbentlig kan hjælpe lidt til med at slanke hende, men det må lige vente til jeg har trænet de to drenge til materialeprøven.

Om ganske få dage går turen til Holland sammen med Hanna, hvor vi skal overvære det store Internatioanale Show!
Jeg glæder mig rigtig meget og tror det blir en stor oplevelse!

En del af ponyerne har desuden fået opdateret deres gallerier med nye billeder:
Sine, Soffie, Alberte, Gucci, Bamse, Zodiac.

________________________________________________________________________________________________________

D. 7. Juni

Allerede er der sket en masse!

Sine har langt om længe fået sit føl!!
D. 4/5 - 2012 kl. 22.03 blev lille Sunshine Soffie født.
Et skønt lille red dun hoppeføl! Dette er 5. føl efter Sine og 5. hoppeføl i streg (selvom et blev dog desværre fundet død i hammen) så man må sige at hun leverer.
Folingen gik super hurtigt og nemt. Soffie var en lille time før hun rejste sig, men så fandt hun også mælkebaren med det samme.

Har efter flere overvejelser valgt at sætte lille Soffie til salg, idet jeg jo allerede har to dejlige hopper i denne skønne farve.
Så håber jeg kan finde det helt rigtige hjem til den lille prinsesse. Forhåbentlig et hvor de gerne vil udstille hende, og stille hende til kåring når hun når den alder.

Vi har også været til Dorthealyst Plageskue.
Jeg havde tilmeldt Zita og Zodiac. Zita så ud som hun plejede, Zodiac så lidt skravlet ud fordi han er i fuld gang med at fælde af.
Så Zodiacs to 7-taller i type og bygning var forventede, men det var de resterende 6-taller bestemt ikke.
Han var ret meget oppe og køre, fordi der hele tiden blev talt i mikrofonen under bedømmelsen, og i modsatte ring rendte der welsh-ponyer rundt med mønstrere der piftede, fløjtede, raslede osv. for at hidse dem op. Det gik så ud over os der mønstrede i de anden ring. Nå men fik ham til at slappe nogenlunde af da vi skulle rundt på trekanten, men turde dog ikke give ham helt frie tøljer, så hans ellers så dejlige skridt blev desværre noget kort og hæmmet. Det blev en smule bedre traven, men heller ikke her turde jeg helt give slip. Hvor er det irriterende jeg ikke kan få vist hans bevægelser ordenligt.
Generelt var jeg nognlunde enig med beskrivelsen, bortset fra at jeg ikke synes han har et kort kryds, og så synes jeg det er synd at de ikke også noterer at han eks. har en rigtig god hals, når nu jeg overhørte at de nævnte det i ringen. Nå men derfor synes jeg ikke han fortjener et 6-tal i hverken lemmer eller bevægelse, heller ikke i forhold til den beskrivelse han fik. Og da slet ikke 6 i helhed.
Men min lille prins kommer selvfølgelig igen og igen ;)
Zita fik også overraskende lave karakterer. Synes hverken hun er uudviklet eller har for små hove for sin størrelse. Og om hun har en umarkeret skulder eller ej, synes jeg ikke man kan vurdere når hun står med mindst 10 cm vinteruld, med mindre man går hen og mærker efter.
Resten af beskrivelsen er jeg nogenlunde enig i. Lemmerne er fine i det, og bevægelsen er måske lidt snæver men ikke mere end hvad jeg ville forvente af en 1 års plag af hendes størrelse.

Lena og Carina havde også deres plage med. Og her var der heller ikke nogen begejstring over bedømmlserne.
Generelt var vi nogenlunde enige med beskrivelserne, på nær nogle enkelte ting som vi ikke kunne genkende, men vi synes at pointene var for lave til beskrivelserne, og at der var en del fortrin der ikke blev nævnt i beskrivelserne. Vi har ingen billeder fra dagen da vejret desværre var ret trist, og vi var ikke lige i humør til at stille dem op.

Inden Dorthealyst var vi oppe og hente Carinas hoppeplag, Camelia på Stutteri Stjernen. I den forbindelse tog jeg Gucci med op til Gedsagergård til hendes stævnemøde med Luxus.
Jeg havde desuden været på udkig efter en hoppe jeg kunne låne til at trække et ekstra Luxus føl på, så min chance for at få et hoppeføl med silver gen er lidt større.
Og den hoppe fandt jeg så på Stutteri Stjernen. Det var Lena og Carina der overtalte mig til at vælge Fanebo's Alberte, på trods af at forældrene er noget større end hvad jeg ønsker mig.
Men hun er en super smuk og meget kraftig model ligesom Gucci, så er sikker på hun blir et godt match. De er begge scannet i fol, så nu er der ikke andet for end at krydse fingre for næste års føl!

Fik desværre ingen billeder af Alberte, da vi kørte op med hende på hjemvejen fra Stjernen og fik ikke taget kameraet med ned til folden.
Men har lånt et par af Jannys billeder, og så må jeg se at få tage nogle af skønheden nu hvor hun er kommet hjem tl Lena.

Alberte vil snarest få sin egen side.

Jeg har også fået svar på alle mine hårprøver. Så nu kender jeg genotypen på samtlige af mine heste. Det var dejligt.
York var som forventet broget, og så var det dejligt at finde ud af at Waldo er bærer af brun og at både Melissa og Gucci ikke er bærer af rød.
Særligt fedt er det at Gucci ikke er bærer af rød, idet der så er større chance for et silver afkom efter Luxus :)

Alle ponyeres genotyper er tastet ind på deres respektive sider.

Jeg har desuden lukket Zilver, Bella og Cyselle i stod med Waldo.
Håndprøvede Zilver igen efter Dorthealyst og da jeg stadig ikke kunne mærke noget og Lena og jeg var enige om at hun ikke rigtig var begyndt at lægge sig ud, ja så kørte jeg hende med ud til Waldo.
Og der gik heller ikke længe før hun gik i brunst og lod sig bedække.

Cyselle og Bella er stadig totalt slyngveninder og viger ikke en meter fra hinanden. Så når den ene bedækkes står den anden lige ved siden af og omvendt.

Udover mine egne hopper har Waldo også fået lidt fremmede hopper på besøg.
Monas dejlige hoppe Nanoeska har været på besøg og da vi ved at hun er mushroom bærer er det ekstra spændende med farven på føllet næste år.
Senere kom så to nye hopper, nemlig Viverhus Anna-bell og Bakkegaardens Gykit. Anna-bell er en sød lille rød hoppe på kun 82 cm, men Gykit er en stor skimmel broget hoppe på 95-96 cm, så det blir spændende om lille Waldo kan nå op. Ellers må vi hjælpe ham lidt. Der er jo også en dejlig stor bakke der kan være til nogen hjælp.

Synes bare at Waldo har udviklet sig super godt. Hans tidligere lidt muskelfattige bagpart er virkelig blevet fyldt ud, så det klær ham at rende efter damerne op og ned af bakken. Og efterhånden som pelsen ryger blir han bare endnu lækrere at se på synes jeg.

Har lavet et lille galleri med stemningsbilleder fra Waldo's stod.

Bamse har også fået et par damer. Han går med Sine og Melissa. Han skulle jo også have haft Gucci, men hun røg til Luxus, så det må blive næste år.

Til Skt. Hans skal vi til show igen, for der har jeg tilmeldt de tre drenge: Waldo, Bamse og Zodiac til M&M for Fun.
Waldo har jo været med engang før. Jeg synes personligt han ser meget bedre ud nu, men synes hans haseaktion i skridt er blevet lidt flad og han derfor virkeren smule stivere. Ved ikke om det er fordi han render og bedækker så mange damer. Det er dog begyndt at blive bedre, her nu hvor ikke alle damerne er i brunst samtidig. Derudover har han fået et ordentligt spark i hovedet og fået en ordentlig hævelse på højre side af hovedet. Stakkels lille mand. Gudskelov var der ikke røget nogle tænder eller brækket noget.
Nå men med smertestillende og antiinflammatorisk er det heldigvis blevet meget bedre, og han virker ikke til at have ondt mere. Håber hævelsen når at falde helt inden showet. Det er farligt at være avlshingst!
Det blir spændende at se hvordan Bamse tager det at komme i byen. Herhjemme er han jo utrolig sød og rar, men man ved jo aldrig hvordan de kan opføre sig i byen, så det her blir en god generalprøve til når vi skal til materialeprøve og kåring senere hen. Synes han ser rimelig godt ud for tiden, omend han stadig ikke har fældet helt af og faktisk ikke fælder særlig meget pt.
Zodiac derimod er godt igang med at fælde af, og han ligner ærlig talt en 1 års plag. Ranglet og spinkel synes jeg.
Nå men med det skal han ihvertfald, for han havde sådan en dårlig oplevelse sidst med vilde welsh ponyer og en farlig højtaler der talte hele tiden, så nu skal han med og lære at slappe af igen.
Det bliver spændende hvad dommeren siger til de tre gutter.

Mange nye billeder er det også blevet til, så følgende ponyer har fået opdateret deres gallerier:
Waldo, Bamse, Melissa, Sine, Bella, Cyselle, York, Zodiac, Regina, Zilver, Zita

Jeg har også været til mønstringskursus og åbent hus på Stutteri Stjernen.
Det var en super hyggelig dag med mange nye ansigter og vi lærte alle en masse tror jeg.

Endelig har vi også været til den årlige hingstekåring.... det var en fantastisk kåring.
Super bedømmelser, søde dommere og en skøn skøn stemning hele dagen!
Lena, som jo fandt pladask for Hedegårdes Shadow sidste sommer og som fik lov at købe ham, blev særlig glad idet hendes nye dejlige hingst gik hen og blev avlsgodkendt med 42 point og blev medium champion!!
Stort tillykke med ham til både Lena og Jørgen og Anette som har avlet den skønne herre.

 

________________________________________________________________________________________________________

D. 16. April

Jeg har ændret lidt på bedækningssiden, idet jeg har besluttet at lade Gucci bedække ved en anden hingst end først planlagt.
Planen var jo egentlig at bruge små hingste til hende, for at prøve at lave nogle føl der var mindre end hende selv.
Men da muligheden for at få silver genet indenfor døren byder sig, kan jeg alligevel ikke sige nej.
Silver genet, er i modsætning til mushroom genet dominant, og virker på sort pigment. Genet findes kun hos ganske få tyske shetlansponyer, og en af disse er nu kommet på station hos Gedsagergård.
Så selvom han er 98 cm, har jeg valgt at bruge ham i år hvor jeg har chancen, i håbet om at jeg er heldig og han giver sit silver gen videre. Valget er faldet på Gucci da hun har størrelsen til det (92-93 cm) og så er hun en dejlig kraftig model, som jeg tror vil passe super godt til hingsten, Silbersee Luxus.


Silbersee Luxus og Stjernens Gucci-Rush

Håbet er at føllet arver silver genet, og forhåbentlig bliver mere lig hendes mors størrelse end sin fars, så jeg på den måde er på vej til at avle størrelsen ned.
På sigt ville jeg nemlig elske at avle mini shetlandsponyer i denne farve.

Jeg har i dag sendt hårprøver afsted til USA på alle de ponyer som jeg manglede info omkring.
Så nu skulle jeg gerne have de fulde genotyper på alle mine ponyer snart.

_________________________________________________________________________________________________________

D. 4. April

Et nyt år er atter begyndt, eller ja det er vel faktisk i fuld gang!
Jeg har været ekstremt presset på tid det sidste halve år af mit studie, så hjemmesideopdatering har ikke været prioriteret.
Men nu er jeg endelig dyrlæge!!!!
Det er jo en fantastisk start på året.
Næste projekt blir så bare at finde et job, og herefter at finde en gård til vores lille familie. Indtil da hygger ponyerne og jeg os gevaldigt hos Lena og hendes skønne totter!

Året startede med at jeg var en tur til Holland for at overvære den store hingstekåring dernede i januar.
Det var en super tur med nogle skønne mennesker og en masse skønne hingste at se på.
Jeg var overrasket over hvor brede og kraftige mange af mini'erne var, da mine fordomme inden jeg tog derned, nok gjorde at jeg forventede mere spinkle typer. De var selvfølgelig langt fra lige så kraftige som nogle af de engelske ponyer kan være, men stadig betydelige synes jeg.
Der var nogle få "Mini Maat" og en hel del "Kleine Maat" som jeg faktisk synes var aldeles lækre små hingste.
Gennemgående sås de største problemer, med hovene der på mange hingste var noget små og smalle, og dette gjaldt alle 4 størrelses grupper.
Alt i alt var det en fantastisk spændende og lærerig oplevelse, og det er bestemt ikke sidste gang jeg tager med :)

Se mere fra Hollandsturen her.

Og ja, meget er også allerede sket på ponyfronten her i det nye år. Jeg har blandt andet fået indkøbt mig to skønne mini avlshingste der begge har licens fra hhv. Sweitz og Holland.
Rupert (Bamse) er bay dun og Waldo er mushroom broget.
Se mere om dem på deres respektive sider.


Trewordergrange Rupert Bear og Waldo v.d. Litherweg

Jeg glæder mig allerede til at se føllene efter disse drenge næste år. Bedækningsplanen som den ser ud indtil videre for de to fyre kan ses på siden Bedækninger.
Som det ser ud nu, er det kun Waldo der står til rådighed for fremmede hopper i år, da jeg har lejet jord til ham og hans stod, men skulle interessen for Rupert (Bamse) være tilpas stor kunne jeg godt finde på at prøve at arrangere så fremmede hopper kunne komme i stod med ham også. Waldo har allerede nogle reservationer og der bliver et begrænset antal pladser, så kontakt mig endelig hurtigt hvis i kunne være interesseret i en bedækning.
Jeg håber at få tid til at tilkøre disse to drenge her henover sommeren så jeg kan stille dem til materialprøve til efteråret, og så selvfølgelig til dansk kåring efterfølgende.

Et par hopper mere har også sneget sig til. Den ene, Melissa er en super skøn og smuk 1.kl. champion hoppe. Hun er simpelthen så dejlig med det skønneste rolige sind.
Hun er jo ved at være oppe i årene, men min drøm er at nå og få et par hoppeføl efter hende som jeg kan beholde.
Den anden hoppe er faktisk en hoppe som jeg har fået til Papaya, idet hun er en smule større og forhåbentlig kan fungere som Papayas ridepony. Jeg faldt pladask for Gucci, på trods af at hun jo er noget større end hvad jeg er vant til, men hun er bare rigtig smuk og kraftig og har det mest fantastiske sind. Lena og jeg er i fuld gang med at tilride hende, og det tager hun med ophøjet ro.
Jeg har også tænkt mig at tilkøre hende så hun også kan fungere som min kørepony.
Selvom hun ikke ligefrem er mini, har hun en hel del meget småt i tavlen bagud, og Lena har da også en halvsøster (samme far) til hende gående, som kun er ca. 79 cm i stang. Ja denne halvsøster er rent faktisk efter Melissa hvilket jo er lidt sjovt. Dette betyder at jeg selvfølgelig vil prøve at trække nogle føl på hende og se om ikke hun vil være i stand til at avle mindre end sig selv.


Bukkerupgårds Melissa og Stjernen's Gucci-Rush

Gucci har jeg planer om at stille til kåring her i 2012, hvis ellers vi kan få hende slanket lidt ;)

Vi har også allerede været til årets første show. Nemlig det årlige Mountain and Moorland Winther Show første weekend i marts.

Her havde jeg tilmeldt Zodiac, York og Waldo. Og Lena havde tilmeldt Cornelius og Challure. Så det var en ren drengedag.
York var først i ringen. Han tabte sig en del lige da jeg fik ham hjem, men var fyldt rimeligt ud igen, dog manglede han stadig lidt for at overlinien blev lige så god som før, men synes selv han så rimelig dejlig ud. Han var så til gengæld lidt kort gående, så havde ikke de store forventninger til gangartskaraktererne. Som forventet fik han 66 i gang, men at han også fik 6 i type, bygning og lemmer, fatter jeg simpelthen ikke. For mig ligner han netop en rigtig lille shetlandspony, med utroligt shetlandstypisk hoved, god hårpragt og god ustråling. Jeg synes han skulle have haft mindst 8 i type. Bygning ville jeg nok selv have givet 7 da rammerne er gode, men de mangler selvfølgelig lidt fylde her efter han har tabt sig. Lemmer ville jeg have givet 8, da de er føre og med fine store hove i forhold til hans størrelse. Nå men kun 30 point blev det til for den lille fyr, modsat de 41 point han fik i efteråret med 9 i type. Heldigvis var det ikke kun mig der var noget målløs, især over det 6 tal i type :(

Den næste der skulle i ringen var Zodiac. Han så ikke helt lige så godt ud som i November synes jeg, men næsten. Efter York havde været i ringen ville jeg dog ikke regne med noget.
Zodiac fik også kun 36 point. Synes ellers han gjorde det rigtig godt. Havde lidt svært ved at stille ham rigtig op foran dommeren, men han skridtede og travede super fint. For mit vedkommende har han stadig 9-tals bvægelser.
Men ja jeg tror selvfølgelig stadig på min lille mand som jeg altid har gjort.

I samme hold var også Lenas lille Challure, som blev klassevinder med 39 point. Stort tillykke med det til Lena og Carina, selvom de ikke var helt enige med hans point.

Efter dette var det Cornelius tur i ringen. Ligesom York er han ret kort gående pt. og derfor regnede vi faktisk med 66 i bevægelser til ham, men han fik overraskende 77. Til gengæld var vi slet ikke enige i hans andre point og beskrivelsen. Især hans 7 tal i lemmer og kommentaren: "knap føre lemmer" var vi enormt overraskede over. Han er ellers den pony hjemme hos Lena med de bedste lemmer, store kraftige, velmarkede, velstillede og med store runde åbne hove. Vi regnede med 9 i lemmer, så et 7-tal var overaskende og skuffende. Jeg tog hans pibemål da vi kom hjem, og 16 cm på en pony med 88cm i stang, er ikke "knap føre lemmer" i vores verden.

Nå sidste mand i ringen var Waldo, der på dette tidspunkt var noget oppe og køre. Jeg havde nærmest ingen forventninger efter dagens tidligere bedømmelser, så jeg blev glædeligt overrasket over at han fik 40 point og en virkelig positiv beskrivelse. Dette på trods af at han har tabt sig lidt og mangler at sætte lidt muskler på bagparten, og derfor ikke helt er i showform i mine øjne. Nå men det var godt at få ham med i byen, da han ligesom Zodiac ser ud til at have tendens til at hidse sig lidt op i fremmede omgivelser, ihvertfald når hopperne kommer for tæt på ;)
Det gik rimelig godt i ringen med de andre, men inden han skulle alene ind foran dommerne, kom der lige nogle hopper lidt for tæt på, så det var ikke meget vi fik skridtet der, og han var næsten umulig at stille op, da han hoppede rundt og vrinskede efter hopperne. Jeg håber at kunne tage ham med til noget mere, inden materialeprøven, men nu må vi se.

Her i weekenden har jeg lukket Regina i stod med Waldo. Hun blev bedækket med det samme hvilket jeg ikke havde forventet, da vi slet ikke anede hun var i brunst, så det har hun skjult godt.
Ville jo gerne have hende tidligt igang i år, i tilfælde af at hun driller igen, men nu blev det da godt nok meget tidligt ;)
Vi må se om hun holder, og hvis hun gør så skal jeg heldigvis ikke vente så længe på føl næste år.
Til Waldo's stod har jeg fået lov at bruge en fold ude hos vores venner i Ølby, hvor Bella og Cyselle også går, så nu skal de ikke rejse så langt til bedækning, da de også skal ind til Waldo om en måneds tid.
Så nu har Waldo og hans damer fået en kæmpe stor dejlig fold, med en super fed stor bakke på, som Regina allerede elsker at løbe op på toppen af for at stå der og nyde udsigten.

Se flere billeder af de to her.
Næste hoppe til Waldo ankommer i morgen, så får ham og Regina lidt ekstra selvskab.

For et par uger siden tog jeg desuden til generalforsamlingen i Jylland, og det var lige som sidste gang rigtig spændende og mange gode ting blev vendt.
En ting blev gennemført som jeg er lidt bange for hvilken effekt det vil have, nemlig at hingstene nu skal have lavet afstamningskontrollen inden de stiller til kåring.
Personligt har det ikke nogen betydning for mig, da begge mine hingste er i orden med det allerede, men er bange for at dem som normalt tager mange hingste med, nu vil skære betydeligt på det antal, og at der derfor vil blive meget færre hingste tilmeldt. Jeg håber bare at det ikke ender med at hingstekåringen kører med stort underskud pga. denne nye regel.
Nå men det gælder først fra næste år, så nu må vi se hvad der sker.

Meget mere er sikkert sket, men kan ikke huske det hele.
Hele hjemmesiden er nærmest opdateret, så tag endelig et kig omkring.

Næste udstilling bliver Dorthealyst i slutningen af April, hvor jeg har tilmeldt Zodiac og Zita.
Ingen af dem er ligefrem smukke at se på lige for tiden, men jeg vil gerne have mine unge dyr så meget med i byen som muligt, da jeg synes de lærer utroligt meget af det.
Midt i April skal jeg desuden afholde endnu et farvegenetik kursus, denne gang på sjælland. I kan læse mere om dette på foreningens hjemmeside.

____________________________________________________________________________

Året der gik 2011

2011 blev endnu et skønt år for mit lille stutteri.
Top-punkterne må være Zilver's uproblematiske foling og levering af det skønneste lille hoppeføl, årets eneste føl på stutteriet, Zita, samt Zodiac's flotte præstation til M&M Christmas Show hvor han fik 42 point og blev bedste shetlænder samt bedste 1 års hingst på tværs af racer. Dejligt at der endelig var en dommer der så de samme kvaliteter i ham som jeg gør!2011 blev også året hvor jeg flyttede stutteriet fra de vante rammer på Bakkegaarden og ud til min veninde Lena på Stutteri Aspera.
Lena og jeg har sidste år haft mange fantastiske stunder og ikke mindst nogle skønne ture rundt i det ganske danske land for at udstille samt for at besøge stutterier og kigge på shetlandsponyer.

Nedenfor kan ses samtlige nyheder fra 2011 og tidligere år.

________________________________________________________________________________________________

Nyheder 2011

Nyheder 2010

Nyheder 2009