Nyheder 2010
 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denne side vil du kunne følge lidt med i hvad der sker med hensyn til udstillinger, avl osv.

____________________________________________________________________

D. 3. December

D. 16. oktober var vi til materialeprøve i Ringsted.
Jeg havde jo trænet Bakkegaard's Buzzlightning for vogn, så spændingen var stor da dagen endelig oprandt.
Heppekoret var på plads, idet min kæreste og hans forældre var kommet med for at kigge, og Kate havde sit barnebarn Lukas med.

Papaya var også med for at se hvordan det skulle gøres, men hun var vist mere interesseret i sit legetøj ;)

Buzz opførte sig rigtig fint. Og efter opvarmningen var det tid til at køre ind foran dommerne

Han var en smule sløv, så der skulle drives godt på, men han udførte programmet præcis som han skulle.

Og så var det ind foran dommerne, så de kunne votere

Dommerne kunne lide hvad de så, og Buzz fik følgende karakterer: 9,5 - 8,7 - 8,7 med et flot 10-tal i temperament - dette udløste selvfølgelig en rød roset. Dejligt!!!

I løbet af dagen så vi mange andre flotte materialeprøver aflagt. Der var en del for lange liner

Blandt andet også den skønne Zilver v.d. Koerberg, der blev vinder af hingstematerialeprøven

Der var også rigtig mange flotte redne ekvipager, blandt andet Helle fra Stutteri Tusindfryd på hendes smukke Shoormal Vatina, der fik rigtig mange rosende ord med fra dommerne:

Og så selvfølgelig nogle flotte ekvipager for vogn, blandt andet Jette fra Stutteri Annagaard og hendes smukke vallak Skattens Woody, der blev vinder af materialeprøven for hopper og vallaker, og kørte dagens højeste point hjem: 10 - 9 - 9,3

Her ventes på de andre ekvipagers karakterer for se høre hvem der skal i finalen

Det burde vi måske også have gjort, for da jeg gik ind for at se finalen, hørte jeg pludselig Buzz nummer blive kaldt over højtaleren! Vi var jo super glade for at han havde gjort det så godt, men havde aldrig troet at han ville nå finalen, med så mange andre dejlige og dygtige ekvipager. Men den var rigtig nok. Buzz var blevet 2. bedste hingst på dagen, og skulle nu i ringen og modtage ærespræmie fra Stutteri Ørnhøj. Så måtte jeg jo styrte ned på parkeringspladsen, og hive stakkels Buzz ud af traileren. Lige som han troede at han havde fri for i dag. Og så gik det ellers hu hej tilbage til ringen, kun i grime. Heldigvis er Buzz noget af det nemmeste at have med i byen, så han travede lystigt med og opførte sig eksemplarisk. Skønne dreng!!!

I søndags, den første advent, gik turen så til Mountain and Moorland Christmas Foal and Youngstock Show i Lundby.
Med mig havde jeg Cyselle, Bella og Zodiac.
Min veninde Jenny var endnu engang med for at hjælpe med at mønstre, det Bella og Cyselle jo er i samme hold.
Både Bella og Cyselle opførste sig simpelthen eksemplarisk hele dagen, og var så nemme at have med.
Cyselle viste dommeren, Mr. Steven Strang, at hun altså sagtens kan trave, og fik også to flotte 8-taller for hendes bevægelser. Både Bella og Cyselle endte med flotte 39 point, og blev kun slået af en smuk welsh hoppe der endte med 40 point. I dag slog Cyselle sin veninde Bella, og endte på en 2. plads, hvor Bella fulgte lige efter på 3. pladsen.

Herefter var det Zodiacs tur i ringen. Jeg synes jo han er skøn, men heller ikke denne gang faldt han i dommerens smag. Zodiac var meget spændt, og trak hele vejen rundt, så han ellers rigtig fine bevægelser er nok ikke blevet vist så godt, og Zodiac endte kun med 34 point. Det er da i det mindste 1 point mere end sidst ;)
Jeg tror dog stadig på at det nok skal komme, så han må med igen en anden god gang.

Alle 3 ponyers galleri-sider er opdateret med nye billeder fra showet. Og så har vi lagt alle billederne fra showet på en side i galleriet.
Endelig er ponyernes sider selfølgelig opdateret med resultaterne fra showet.

Vi har siden starten af denne hjemmeside haft en masse dejlge billeder på forsiden, så jeg har nu lagt dem alle på en side i galleriet, så man kan gense alle de gamle forside billeder.

_____________________________________________________________________

D. 5. Oktober

Så er vinteren for alvor på vej :(
Ponyerne er i fuld gang med at anlægge vinterpelsen.
Mine to små dejlige føl udvikler sig for hver dag der går.
Lille Rosie bliver bare smukkere og smukkere i mine øjne. En skam hun bliver for stor.

Lille Zodiac er ved at skifte farve for 4. gang. Først var han brun, så blev han bleget til gylden-brun, da han smed følpelsen var han først næsten sort, og under det sorte tittede en sjov sølvgrå næsten skimmel lignende farve frem. Han er nu ved at skifte fra den sølvgrå til en smuk gylden buckskin farve ligesom sin far.

D. 4. september var vi til foreningens Føl- og plageskue til Store Hestedag i Roskilde.
Jeg havde Bella, Cyselle og lille Zodiac med.
Bella blev igen i år fløj i sit hold, og dermed bedste mini 1 års hoppe. Hun stod sågar lige foran den super dejlige lille Elverhøjs Anabell, der tidligere på året blev nummer 4 i BIS finalen til Dorthelayst. Desværre fik Bella i år et point mindre end sidste år, og endte derfor på 39 point. Lige akkurat ikke nok til at komme med i finalen :(
Hun var gået et point ned på skridt og trav, hvilket jeg godt kan forstå, for hun bevæger sig ikke lige så godt som sidste år, nok fordi hun er blevet noget overvægtig, hvilket dommerne også påpegede. Til gengæld fik hun sit velfortjente 9-tal i type, hvilket jeg er rigtig glad for. Generelt var jeg fuldstændig enig med dommerne i deres bedømmelse af min lille øjesten, og de så præcis de samme ting som jeg selv havde øjne på.
Cyselle var jo i samme hold som Bella og endte som nummer 3 af 3. Dommerne var enige med min egen vurdering og mente hun manglede udvikling. Cyselle endte med 36 point, og også her var jeg stort set enig med dommerne i deres beskrivelse, dog synes jeg et 6-tal i traven er lige i underkanten.
Zodiac faldt bestemt ikke i dommernes smag, og han endte på en sidsteplads med kun 33 point. Dog var det en rimelig positiv beskrivelse, især for hans bevægelser: Lige og ernergisk skridt, Let og lige trav med godt løft. Denne fine beskrivelse af gangarterne udløste dog kun to 7-taller hvilket jeg ikke helt kunne forstå. Synes selv at han har bevægelser til mindst et 8-tal. Udover det fik han at vide at han havde harmoniske rammer, og som dommeren sagde, der er ikke så meget af ham lige nu, men det kommer ;)
Et 6-tal i type synes jeg dog var lige i underkanten, selvom jeg godt ved han er lidt klejn at se på lige i øjeblikket.
Han må med igen på et senere tidpunkt, når han har fået lidt mere fylde ;)
Har desværre ingen billeder fra dagen, men jeg har indsat alle beskrivelserne på deres sider.

Zilver har ikke vist brunst siden hun var inde hos Buzz, så det ser ud til at hun er gået i hus i første forsøg. Synes også allerede hun har ændret lidt personlighed, og begyndt at lægge sig lidt ud, men det kan godt være det bare er ønsketænkning.

Ellers går min tid lige pt. med at træne Buzz til materialeprøven. Det bliver spændende hvordan han klarer sig, og især spændende hvordan han klarer sig til kåringen til foråret.

_____________________________________________________________________

D. 23. August

Så fik jeg endelig tid til at opdatere hjemmesiden igen.

D. 18. Juli gik turen mod Ringsted og dette års hoppekåring.
Det var en skøn dag med perfekt vejr, masser af dejlige ponyer og hyggeligt selskab.
Kæresten og svigerforældrene var med til at passe lille Papaya, der opførste sig eksemplarisk og sov hele dagen.Jeg havde jo håbet lidt på at Zilver ville få et point eller to mere, da jeg synes de 37 point hun fik sidste år var for lidt. Ihvertfald ville jeg gerne have hende et point op på lemmer da jeg ikke synes de kun er til et 6-tal. Ved godt de er ret fine, men de er tilgengæld særdeles velstillede, så et 7-tal burde de kunne hente hjem. Derudover synes jeg bestemt hun fortjente mindst et 8-tal på traven, da hun i mine øjne har en super flot trav. Begge disse ønsker blev faktisk indfriet. Zilver fik et 7-tal på lemmer og et 8-tal i traven. Til gengæld gik hun et point ned på hhv. bygning og skridten. Hendes skulder som sidste år blev beskrevet som "god" var i år åbenbart stejl. Skridten kan jeg til dels godt følge dem lidt i da hun ikke havde samme energi som sidste år. (Fik taget hende ud af boksen alt for tidligt, så hun nåede at falde for meget i søvn). Så vi endte altså endnu engang på 37 point med en rigtig fin beskrivelse, som kan ses på hendes side. Hendes beskrivelse er jeg helt enig i (måske bortset fra det med skulderen) men hendes point synes jeg er for lave. Ærgeligt, men jeg ved jo selv hvor dejlig en hoppe hun er ;)
Måske kommer hun med igen engang, men nu får vi se.

Zodiac opførte sig også dejligt hele dagen, og da det hele blev lidt for meget mått han lige tage sig en lille lur med sin gode ven Albert

Jeg fik taget nogle billeder til hoppekåringen, hovedsageligt af de senere klasser, da jeg jo selv var optaget inden da.
De kan ses her:
Hoppekåring 2010

Jeg har lige fra starten været meget i tvivl om Zodiac's farve. Synes den var meget lys af en brun at være men alligevel for mørk til at være buckskin. Især når man sammenlignede med Kates lille Ronja, der er meget lys. Men da han begyndte at smide følpelsen omkring øjnene, blev jeg alligevel så overbevist om at han måske alligevel var buckskin, så jeg besluttede at få ham testet. Og søreme om ikke han var bærer af et creme gen!! Genotypen kom tilbage Cr/C og altså creme gen bærer ;)
Følpelsen er nu også begyndt at ryge på kroppen hvor han henover ryggen er meget mørk, og så bliver lysere gylden nedefter.

Måske han er det man kalder sooty bucksin. Eller også er han bare mørk ved pelsskiftene ligesom sin far. Se eks. Sorcerer her hvor han er ved at skifte pels:

Spændende er det ihvertfald, og nu må jeg hellere også få ham testet for grundfarve, så jeg ved om den evt. er sort, eller om den er brun, og om han så er heterozygot eller homozygot for brun. Altsammen spændende at vide især hvis han nu skulle blive kåret en dag.
Så lille Zodiac er altså ikke bare bærer af mushroom genet men også creme genet! Dejligt ;)

Jeg har også fået taget en masse nye billeder af hestene, som alle har fået deres gallerier opdateret med nye billeder.

Shady acres Zodiac og Shady Acres Rosie

Cyselle Liebas og Bakkegaard's Bellalightning

Zilver Sun v.d. Nijkamphoeve og Regina v.d. Westerbrink

Jeg er nu gået igang med at træne til Føl- og plageskuet til Store Hestedag i Roskilde, hvor jeg har tilmeldt Bella, Cyselle og Zodiac.
Bella er desværre begyndt på at træde lidt ud på venstre bagben i skridten her på det sidste og Cyselle er stadig noget underudviklet, da hun jo er født sent på året og ligesom sin mor have en ordentlig bændelorme infektion med fra Holland, men det er jo super træning for de små pusser så selvfølgelig skal de alle tre med ;)
Det bliver spændende at få friske øjne på dem. Man kan jo ofte se sig blind når det er ens egne elskede dyr.

Så har jeg også fået sat Rosie på salgssiden. Det har jo hele tiden været meningen at Reginas føl skulle sælges, for selvom faderen til føllet er en utrolig lækker hingst, så er han desværre for stor til min avl :(

Vi ses d. 4. september hvor det selvfølgelig bliver dejligt vejr!!

______________________________________________________________________

D. 10. Juli

Ja så gik der igen lang tid siden sidste opdatering. Dette er dog bestemt ikke fordi der ikke er sket noget. Tværtimod!

I starten af Juni var jeg til Roskilde Dyrskue. Det var nogle fantastiske dage med skønt vejr og dejligt selskab. Jeg fik taget en helt masse billeder, der alle kan ses her:

Roskilde Dyrskue

Da vejret endelig var til det, kom alle ponyerne på sommerfold. Det er jo virkelig noget de elsker og jeg fik da i den forbindelse også taget en masse dejlige billeder.

Se resten af alle billederne i galleriet - Sommerfold 2010

Zilver er blevet lukket i stod med den skønne Bakkegaard's Buzzlightning. Han har gode kraftige lemmer som Zilver jo mangler, og så bliver han bare smukkere og smukkere for hver dag der går. Det bliver rigtig spændende om der kommer et smukt lille føl efter de to næste år. Se mere om Buzz under hingste samt farveudregning under bedækninger.


Bakkegaard's Buzzlightning

I forbindelse med at Zilver blev lukket i stod, skulle hun rigtig vise sig frem, så jeg fik taget en masse skønne billeder af hende.

Se alle billederne i Zilver eget galleri - Zilver billeder

Og ja nok den største og dejligste nyhed er at vores lille familie har fået et nyt medlem.
D. 24/6 kl. 4.49 om morgenen blev lille Papaya født:

Men ikke nok med det. Endnu en lille pige så dagens lys da Regina d. 2. Juli snød os alle og folede helt uden tegn, 2 uger før tid. Lille Rosie kom derfor til verden på folden mellem alle de andre heste, men alt forløb heldigvis helt perfekt og Regina klarede ærterne selv uden problemer.


Shady Acres Rosie

Lige nu går tiden med at træne til hoppekåringen. Zilver skal med igen med lille Zodiac ved siden, og desuden skal jeg have trænet 4 af Bakkegaarden's hopper + føl, så jeg har rigeligt at se til indtil d. 18. juli.

______________________________________________________________________

D. 28. Maj

Så er det vist ved at være noget tid siden jeg har opdateret hjemmesiden.

D. 15. maj var vi til hingstekåring. Det var super hyggeligt som altid.
Dommerne var bestemt ikke sløsede med deres points, og der var da også kun 2 ud af de 47 tilmeldte hingste der gik i første klasse. Og rigtig mange der blev afvist eller gik i 2B.
Jeg var dog rigtig glad for at se at de to afkom efter Rascal-H, som min hoppe Regina er ifolet med, begge gik igennem. Særligt den smukke Ygor Liebas, fik en rigtig fin beskrivelse og flotte 40 point.

Så nu kan jeg jo kun glæde mig til at se Reginas lille føl, når det engang kommer i slutningen af Juli.

Jeg fik taget en del billeder til hingstekåringen, som jeg alle har lagt i et album. Så kan dem der vil bare tage de billeder de har lyst til. I må meget gerne skrive hvem der har taget billederne hvis i skulle have lyst til at bruge nogle af dem på jeres hjemmesider. Der er også et album med billeder fra Dorthealyst, og også her kan i bare tage dem i vil. Albummene kan ses via dette link:
Shetlændere

Min lille Zodiac lever livet og udvikler sig rigtig flot. Synes bare han bliver bedre og bedre at se på. Han er simpelthen så fin, og så er han nok det mest tillidsfulde føl jeg nogensinde har mødt. Han styrer altid lige hen til en på folden, og løber i røven på en hele tiden for at blive nusset. Når folk kommer forbi og stopper op for at kigge på alle føllene, løber Zodiac straks op til hegnet så han kan blive nusset!
Har fået taget en masse nye billeder af ham:

Se alle de nye billeder på Zodiac's billed-side, her.
Jeg ville selvfølgelig elske at beholde lille Zodiac, da han jo udover hans dejlige væsen også er bærer af mushroom genet og derfor kunne være spændende at prøve at få kåret, men jeg må vente med hingsteprojektet til jeg får mit eget sted.
Derfor er min dejlige lille basse til salg.

_______________________________________________________________________

D. 28. April

Så skete det!!
Stutteriet har fået sit første føl. Natten til tirsdag folede Zilver og fik det smukkeste lille helt lyserune hingsteføl. Selve folingen forløb ikke helt uproblematisk, men heldigvis var Kate og Leif der til at hjælpe den lille mand til verden.


Shady Acres Zodiac

Han er bare så fin den lille mand, og Zilver er så glad for ham.
Hans farve er spændende da han er meget lys. Gad vide om det er det mushroom gen han har fået af Zilver der giver ham den lyse nuance.
Nu får han et par dage i børnehaven, og så skulle han snart være klar til at lege med de andre to føl der allerede er født på Bakkegaarden.

_______________________________________________________________________

D. 30. Marts

Spændende nyheder!
Dyrlægen har været forbi Bakkegaarden for at håndprøve de ifolede hopper. Jeg var jo nærmest overbevist om at Zilver var tom, da hun viste brunst i sommers. Regina min nye hoppe tvivlede jeg også meget på da hun bestemt ikke så drægtig ud, men søreme om de ikke begge var i fol, så nu venter der mig 2 små dejlige føl i år!

Zilver har nu sat yver og maven er da også begyndt at hænge noget, så det bliver bare så spændende:


Lørdag d. 6. marts var vi til Mountain & Moorland Show i Ringsted.
Det var et helt fantastisk show med alle de britiske ponyracer. Jeg havde valgt at tage min dejlige lille Bella med. Hun kom i ringen mod to store smukke standard hopperplage, så det var helt forventeligt at Bella endte som nummer 3 ud af 3. Noget overrasket blev jeg dog da jeg gik ind og fik hendes beskrivelse. Her så jeg at hun kun havde fået 30 point!! Det er altså 10 point mindre end hun fik i september. Nå men det viste sig heldigvis at dommerne havde lidt problemer med de danske pointskalaer, hvorfor alle point var meget lave hele morgenen, og først blev bedre op ad dagen, så det var da lidt en trøst. Desværre stod der ikke rigtig noget i beskrivelsen andet end point, men vi fik en super smuk håndlavet roset fra Wales.
Alt i alt var det et super show, og jeg glæder mig allerede til at deltage næste år.
Jeg har desværre ingen billeder fra showet, da mit kamera gik i stykker, men et billede af Bella's smukke roset skal i da ikke snydes for:.

Jeg har nu fået et nyt kamera, og det skulle da lige testes. Det betyder at Regina, Cyselle og Zilver nu har fået lidt nye billeder på deres respektive galleri sider.

________________________________________________________________________

D. 14. Januar

Ja så kom vi ind i et nyt år.
2009 har været et meget spændende første år for mit lille "stutteri".
Det hele startede med købet af min dejlige hoppe Zilver Sun, som jeg faldt pladask for på Stutteri Stjernen's hjemmeside. Kort herefter fik jeg lov at købe min skønne lille Bella, der bare er blevet min egen lille kælegris. Hun kan blive ved i timer og jeg bliver altid så godt humør når jeg har været sammen med hende og Zilver. Mange mange tak til Kate og Leif fra Stutteri Bakkegaard, ikke bare fordi jeg fik lov at købe denne lille stjerne, men også fordi mine dejlige tøser kan få lov at bo hos jer. Jeg glæder mig til mange flere dejlige timer i jeres selvskab her i det nye år!
I løbet af sommeren havde jeg Zilver og Bella med i byen nogle gange. Vi var til Gørlev hesteskue, Hoppekåringen i Ringsted og endelig til Føl og Plageskue i Roskilde. Det var nogle super dage og jeg glæder mig til endnu en udstillingssæson her i 2010.
I efteråret købte jeg to nye ponyer i Holland. Regina og hendes dejlige føl Cyselle. Regina er jo ifolet med den skønne hingst Raschal-H van de Wechterholt, så det bliver spændende at se om der kommer en fin lille følle basse efter de to til sommer. Zilver tvivler jeg som tidligere nævnt på at hun er i fol, så vi må prøve igen i år.
Det er jo en anden spændende ting ved foråret... en bedækningsplan skal lægges. For mit vedkommende er det jo ret overksueligt, da jeg kun har to hopper, men det er alligevel altid sjovt og spændende at overveje hvilke hingste der ville være et godt match. Den endelige beslutning må dog vente til efter hingstekåringen i maj, som vi ser meget frem til.
Jeg har igen modtaget nogle skønne billeder fra Jylland, hvor mine to små hollandske damer boltrer sig i sneen:

Der er rigtig mange fine billeder som jeg har lagt ind under Cyselle og Reginas egne sider. De har nu fået deres egne gallerier, så bare tryk på "Billeder" på deres respektive sider, så kan i se alle de skønne snebilleder.

Jeg har desuden opdateret min Links side med to nye links. Stutteri Birkehøj, der har været så søde at hjælpe mig med prøver til mit mushroom projekt og som også igen er de stolte ejere af lille fine Niki Star, en smuk mini mushroom hingst, der forhåbentlig vil blive kåret.


Foto: Tina Brandt - Stutteri Birkehøj

Hvis han bliver kåret vil han være den eneste avlsgodkendte mini hingst i denne farve i Danmark. Den eneste anden mini hingst der godt nok ikke havde farven, men som var bærer af genet, var Niki's far, Smevallens Golden Hazzard, der desværre gik bort i sommers. Dette betyder jo så at der pt. ikke er mulighed for at avle mini føl i denne farve i Danmark, da genet som sagt er recessivt og derfor skal komme fra både mor og far før føllet kan få farven. Derfor er håbet også stort for at Niki Star vil klare sig godt til kåringen.

Derudover har jeg linket til Stutteri Kongsgaard, hvor mine to dejlige damer Regina og Cyselle bliver passet. Mette og Peter avler blandt andet Gotlandsruss, og er også begyndt at avle mini shetlandsponyer. De har for nylig købt den skønne golden dun hingst Halstock Chester Cat på kun 76 cm.


Foto: Mette Kongsgaard

Chester Cat er kåret i 2A med flotte 40 point, og er bestemt også en hingst jeg godt kunne tænke mig at bruge på mine hopper i fremtiden.

Jeg ser frem til alle de spændende oplevelser som 2010 vil bringe.

________________________________________________________________________________________________

Nyheder 2009