Hingstekåring Holland 2012
 

 

Forsiden

Nyheder

Stutteriet

Resultater

Hingste

Hopper

Føl

Plage

Bedækninger

Salg

Solgte heste

In memorium

Farvegenetik

Galleri

Kontakt

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hingstekåringen i Holland var en stor oplevelse. Det er et show af helt andre proportioner end hvad vi er vant til hjemme i Danmark.
Der var bunker af tilskuere og en helt speciel stemning. Nedenfor ses alle de høje herrer og dommerne.

Det danske hold var på pladsen fra morgen til aften både fradag og lørdag

Man kunne godt gå hen og få lidt kriller i halsen når man sådan sad og kiggede på lækre hingste hele dagen, men så var det jo godt at Lene havde taget sin særlige solbær medicin med til os :)

Der var rigtig mange lækre hingste i ringen i løbet af weekenden. Desværre var lyset i hallen ikke det bedste så det blev ikke til super mange billeder.

Synes generelt de hollandske hingste har nogle dejlige smidige bevægelser. De er ikke så tunge og korte i bevægelserne som mange af de engelske hingste.
En kombination af de kraftfulde engelske og smidige hollandske bevægelser ville være ideelt i min verden.

Når det kommer til hovene, synes jeg der i mange tilfælde var lang vej igen for de hollandske ponyer. Det virkede ikke som om det var noget der blev lagt så meget vægt på.
Til gengæld var de fleste af hingstene betydelig bredere og kraftigere end jeg havde forventet, hvilket var en glædelig overraskelse.
Det bedste ved de hollandske ponyer er at de har så meget hår!! En shetlandspony er ikke en rigtig shetlandspony i min verden, hvis ikke den har en overflod af hår. Det er helt klart med til at definere typen i mine øjne.

Indimellem forlod vi ringen og begav os ud bagi, enten for at shoppe eller gå en tur ned gennem staldområdet, hvilket i sig selv var en stor oplevelse.
Det var sjovt at se hvordan hingstene bare var linet op side ved side, kun med fåregrinder imellem. Utroligt der ikke skete flere konfrontationer end der gjorde.
Hingstene blev pudset og shinet og alle stod de med en eller flere blæsere på sig, for at fluffe vinterpelsen godt op, og måske for at køle dem lidt ned indenfor.

Når ikke vi var på pladsen overnattede vi hos Cisca, i et hyggeligt lille Bed and Breakfast, som er blevet stam sted, for en del af det danske publikum.
Her hyggede vi og rigtig meget om aftenen.

Jeg siger tusind tak for denne gang og glæder mig allerede til næste år!!!